Amerika'da Yaşayan Türk Profesörden Ordu'daki Öğrencilere Yardım

Amerika'nın Los Angeles şehrinde yaşayan Prf. Dr. Nevin Şenkan, "Orada Bir Köy Var Uzakta" Projesi kapsamında Ordu'nun Çaybaşı ilçesindeki öğrencilere giyecek ve kırtasiye yardımında bulundu.

Ankaralı olduğu öğrenilen Şenkan, Ordu Rotary Kulübü Başkanı Prof. Dr. Ali Ayyıldız ve Ünye Rotary Kulübü Başkanı Özkan Parlak ile iletişime geçerek Çaybaşı'nın İlküvez Mahallesi Taşkesiği İlk ve Ortaokulu'ndaki öğrencilere yardım getirdi.
İlçedeki 141 öğrenciye 25 bin lira değerinde kaban, bot ve kırtasiye yardımı dağıtan Prof. Dr. Şenkan, ayrıca kadın velilere yönelik Uzm. Dr. Hakan Duman'ın göğüs kanserine ilişkin seminer vermesini sağladı.
Eşiyle birlikte 6 yıldır Türkiye'nin ücra köşelerindeki okullara "Orda Bir Köy Var Uzakta Projesi" kapsamında eğitim yardımları yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Nevin Şenkan, "Projemiz kapsamında Türkiye'nin farklı köşelerinde Rotary Kulüpleriyle irtibata geçerek onların aracılığıyla okullarımıza kütüphane kurup, bot, kaban, kırtasiye malzemeleri gibi çeşitli yardımlarda bulunuyoruz. Erzurum, Gaziantep, Mudanya, Ordu illerinde yardımlarda bulundum. Bu yıl ise bu desteğimiz buraya kısmetmiş. Bu noktada Ünye ve Ordu Rotary Kulüplerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çaybaşı Kaymakamı Fatih İzmir, yapılan yardım ve düzenlenen seminer için teşekkür ederek, "Çocuklarımızda yapılan bu yardımları unutmayacaklardır. Prof. Dr. Nevin Şenkan, çocuklarımız için Amerika'dan gelmiş ve bunun için aracı olan Rotary Kulüplerine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam İzmir, Prof. Dr. Nevin Şenkan'a yardımları için teşekkür plaketi takdim etti.
Kaynak: AA