Yaralar, Tecrübeli Ellerde 'Şifa' Buluyor

Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yaklaşık 6 ay önce açılan yara bakım merkezi, kısa sürede hastaların şifa kapısı oldu.

Türkiye'nin her bölgesinden insanın tercih ettiği merkezde; başta diyabetik olmak üzere enfekte, ülser ve ateşli silah yaralanmalarına bağlı hastalıklar tedavi ediliyor.
Ankara'dan sonra profesyonel olarak Adıyaman'da açılan merkezde kalp damar cerrahisi, plastik cerrahisi, enfeksiyon hastalıkları, ortopedi ve travmatoloji, endokronoloji, kardiyoloji, genel cerrahi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile dermatoloji alanında tecrübeli doktorların gözetiminde hizmet veriliyor.
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Süleyman Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin, "büyük işler tecrübe ister, yaralarınız tecrübeli ellerde" sloganıyla şifa dağıttığını söyledi.

Yara tedavisi gören birçok hastanın mağdur olduğuna işaret eden Kılınç, "6 yataklı merkezde ameliyathanemiz de var. Böylelikle hastalar başka şehirlere gidip mağduriyet yaşamıyor. Burada hem tıbbi hem de fiziki açıdan kaliteli hizmet veriliyor. Bunun yanında hekimlerimizin alanlarında uzman olması merkez açısından büyük avantaj" dedi.

Kılınç, merkezin, yatalak hastaların tedavisi açısından önem taşıdığını dile getirdi.
Başvuran hasta sayısı nedeniyle zaman zaman yoğunluk yaşadıklarını belirten Kılınç, merkezin kapasitesini artırmayı planladıklarını kaydetti.

Tedavi için İstanbul'dan gelen Bilal Özbey de bu tür merkezlerin her ilde açılması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA