Tsd’den Engelli Çocuğa Tekerlekli Sandalye Hediye Edildi

Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi engelli bir aileyi daha sevindirdi.

Tsd’den Engelli Çocuğa Tekerlekli Sandalye Hediye Edildi
Doğuştan engelli olan ve yatağa bağımlı olarak hayatını sürdüren Berat Demirkol, hayır sever vatandaş tarafından alınan tekerlekli sandalye TSD Karabük Şube Başkanı Muhittin Yılmaz tarafından teslim edildi.
Türkiye Sakatlar Derneği Karabük Şubesi Başkanı Muhittin Yılmaz, Safranbolu’da Hastanede yatmakta olan bir hastanın kendilerini aradığını, yardım yapmak istediğini, hayırsever vatandaşın yardımı ile tekerlekli sandalyeyi aldıklarını belirterek “ Hayırsever vatandaşımız yardım etmek istediğini bize telefonla bildirdi. Adını bile bilmiyoruz, ama kendisine minnettarız. Kendisi Medikala tekerlekli sandalyenin yarı ücreti ödedi, bizde gerisini tamamladık, Berat’ın bu sandalyeye ne zamandır ihtiyacı vardı, hayırsever vatandaşımızın sayesinde artık Berat tekerlekli sandalyesine kavuştu. Biz bu yardımı yaparken, teşhir olsun diye yapmıyoruz. İstiyoruz ki vatandaşlarımız yardımların nereye gittiğini görsün, doğru adrese ulaştığını görsün ve başkalarına örnek olsun. Bizim tek gelirimiz engelli üyelerimiz aidatları, onları da alamıyoruz. O yüzden buradan hayırsever vatandaşlarımıza sesleniyorum. Yapacağınız her hayır engelli kardeşlerimize el ayak olacak, güneş olacak” dedi.

Suna ve Mehmet Demirkol çiftinin ilk çocukları olan ve doğuştan engelli olan, hayatını yatağa bağımlı olarak sürdüren, konuşma engeli de bulunan Berat Demirkol, artık kendisine hediye edilen özel tasarlanmış tekerlekli sandalye sayesinde kolayca dışarı çıkabilecek. Berat, kendisine verilen tekerlekli sandalye karşısında tepkisini sadece gülerek gösterebildi. Bir kardeşi daha bulunan Berat’ın annesi ve babası da engelli olduğu için, tek istekleri giriş katta bir dairede oturabilme.

Baba Mehmet Demirkol, asansör bozuk olduğu zaman aşağıya inmek ve çıkmakta zorlandıklarını söyledi.

Kaynak: İHA