Borçka'da Muhtar Vatandaş İşbirliğiyle İş Makinesi Alındı

Borçka ilçesine bağlı 14 köyün muhtarı, kendi imkanları ve vatandaş işbirliğiyle kışın köylerine daha iyi hizmet sunmak için iş makinesi aldı.


İş makinesinin hizmete sunulması amacıyla düzenlenen törene, Borçka Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanı Aslan Atan, Özel İdare Müdürü Mehmet Yerebakan, AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Ertürk, İl Genel Meclisi üyeleri Muhammet Çakmak ve Mustafa Kalender ile muhtarlar katıldı.

Kaymakam Öztürk, iş makinesinin tamamen muhtarların ve vatandaşların çabasıyla alındığını belirterek, "Muhtar arkadaşlarımız bir ilke imza attılar ve inşallah devamı gelecektir" dedi.

İlçede 37 köyün bin 500 kilometrenin üzerinde yol ağı bulunduğunu ifade eden Öztürk, "Coğrafi yapısıyla dağınık köylerimiz bulunuyor. Bu arazilerde kamu görevinde zaman zaman aksamalar oluyor. Muratlı köyü bölgesinde 10 kişilik şantiye kuracağız. Aynı şantiyeyi Camili bölgesinde de kuracağız" diye konuştu.

Belediye Başkanı Aslan Atan ise merkezi imkanlarla köylere ulaşmanın zor olduğunu kaydederek, "Burada vatandaşlarımızın yerel imkanları çok önemli. Ben de belediye başkanı olarak, muhtarlarımıza elimizdeki imkanlar ölçüsünde yardımcı olacağım ve bu örnek davranışlarından ve birliklerinden dolayı tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.
İş makinesiyle ilk deneme sürüşünü Kaymakam Öztürk yaptı.
Kaynak: AA