Tekirdağ'da Yenidoğan Canlandırma Eğitimi Verilecek

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğünde yenidoğan canlandırma eğitim verilecek.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyada yılda 4 milyon yenidoğanın öldüğü, bunların yüzde 23'ünün doğum sonrası asfiksiye bağlı olduğunu belirtildi.
Asfiksili bir bebeğe yaşamın ilk birkaç dakikasında yapılan girişimlerin sonuçlarının, yaşamın niteliğini doğrudan etkileyerek tüm bir yaşam boyunca sürecek sonuçlar doğurduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu nedenle asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda ilimizde 18-20 Kasım'da NRP uygulayıcı eğitimleri düzenlenecektir."
Eğitime, kentteki kamu ve özel hastanelerde çalışan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, anestezi uzmanı ve doğumda görev alan pratisyen hekim, ebe, hemşire ve anestezi teknisyenlerin katılacağı bildirildi.

Kaynak: AA