Şahin Mengü: Tanrıkulu'ya 'şerefsiz' dediğime pişman değilim

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na "Şerefsiz" diyen CHP Manisa Eski Milletvekili Şahin Mengü, bu sözünden dolayı pişmanlık duymadığını söyledi.

Şahin Mengü: Tanrıkulu'ya 'şerefsiz' dediğime pişman değilim
CHP'de 'Sen Kimsin şerefsiz' tartışması.

Katıldığı bir televizyon programında 'Dersim Katliamı' nedeniyle CHP adına özür dilediğini söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na 'Şerefsiz' diyen CHP Manisa Eski Milletvekili Şahin Mengü, bu sözünden dolayı pişman olmadığını söyledi.

BEYAZ TV'de yayınlanan Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programına telefonla bağlanan Mengü, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'na yönelik Twitter'dan yaptığı açıklamalarla ilgili konuştu. Mengü, CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan'ın siyasi parti kurmasını da değerlendirdi.

Tanrıkulu'na 'Şerefsiz' dediğine pişman olmadığını söyleyen Şahin Mengü, 'Ben her söylediğim sözün arkasındayım. Hiç öyle söylediğim laflardan dönmem. Bunun gereği neyse onu yaparlar' dedi.

Türkiye'de Dersim krizinin yaratıldığını savunan Mengü, CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamalarına dikkat çekti. Mengü, 'Sayın Baykal çok deneyimli bir devlet adamı. Böyle olaylara tarihten husumet çıkartılmaması gerektiğini çok güzel vurgulamışlar' şeklinde konuştu.

'SÖZLERİMİN ALTINDA EZİLDİĞİNİN İŞARETİ'

Şahin Mengü, Sezgin Tanrıkulu'nun kendisine verdiği, 'Bir lafa bakarım laf mı diye, bir söyleyene bakarım adam mı diye' şeklindeki yanıta ilişkin ise, 'Bu çok basit bir laf. Söylediğimin altında ezildiğinin işareti' karşılığını verdi. Mengü şöyle devam etti:

'Bugüne kadar Sezgin Tanrıkulu'na destek veren bir tane ciddi adam görülmüş mü? Siyaseten ona destek veren bir tane ciddi bilim adamı çıkıp, Sezgin Tanrıkulu doğru söylüyor diyebilmiş mi? Bu laf çok bayatlamış bir laftır. Benim söylediğime de cevap değildir. Benim adam olup olmadığıma o kadar veremez. Ben mi adamım, o mu adam ona toplum bakar karar verir.'

'SEZGİN TANRIKULU GİBİ ADAMLARA PARTİYİ TERK EDİYORLAR'


Emine Ülker Tarhan'ın siyasi parti kurmasını da değerlendiren Mengü,'Ben CHP'den ayrılma taraftarı değilim. CHP'den ayrılan arkadaşlarımızın Sezgin Tanrıkulu gibilere partiyi terk etmiş olacakları inancındayım' ifadelerini kullandı. BEYAZ GAZETE