A grubunda durum ne

EURO 2016 grup elemelerinde A grubunda mücadele eden milli takımımız 4. Kazakistan galibiyetinin ardından 4. sıraya yükseldi.

Grup elemelerine oldukça kötü başlayan ve 3 maçta sadece 1 puan toplayabilen ay yıldızlı ekibimiz İstanbul'da oynanan Kazakistan maçını kazanarak 4. maçında 3 puan ile tanıştı. Grupta İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'ne boyun eğen milli takım, Letonya ile de berabere kalmıştı.

Grupta oynanan 3 maçın ardından Brezilya ile hazırlık maçı oynayan milli takım sahadan 4-0'lık farklı bir mağlubiyetle ayrılmış, moraller iyiden iyiye bozulmuştu. A grubundaki 4. maçta Kazakistan'ı 3-1 ile geçen ay yıldızlılarda bir nebze olsun moraller düzeldi.

GRUPTA DURUM NE
Milli takımımızın da yer aldığı A grubunda Çek Cumhuriyeti 12 puanla liderlik koltuğunda otururken 4 maçta 9 puan toplayan İzlanda 2. sırada yer alıyor. 6 puanlı Hollanda 3. sırada ye alırken 4 puanı olan milli takımımız 4. sıraya yükseldi. Milli takımımızı 2 puanı bulunan Letonya ve 1 puanı olan Kazakistan izliyor.

Grubumuzda ilk iki sırayı paylaşan takımlar EURO 2016 elemelerine doğrudan katılacak. 3. olan takım ise diğer gruplarda 3. olan 8 takımın birisi ile eleme maçı oynayacak. Gruplardaki en iyi üçüncü ise yine EURO'2016'ya doğrudan katılabilecek.

HOLLANDA GOLE BOĞDU
A grubunda 4. maçlar oynanırken lider Çek Cumhuriyeti sahasında İzlanda'yı 2-1'lik skorla geçti. Hollanda yine kendi evinde Letonya'yı 6-0 ile gole boğarken milli takımımız da Kazakistan karşısında 3-1 kazanarak ilk 3 puanını aldı.

GECEYE VOLKAN DEMİREL DAMGASI
Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel maçtan önce ısınırken protesto edilmesi üzerine sahayı terk ederek maça çıkmadı. Kendisine küfür edildiğini iddia eden Volkan Demirel, maç başlamadan stattan ayrıldı. Yaşanan bu üzücü olay neticesinde kaleyi Volkan Babacan korudu.