Kocaelili Canlar Dokuzuncu Kez Sevgide Buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Alevi canlar için dokuzuncu kez düzenlenen Sevgide Buluşalım programında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Müslümanlara değer vermeyen terörist IŞİD, Batılı kapitalist düşüncelerin Müslümanlar üzerine kurduğu bir tuzaktır” dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cem Vakfı ve Kocaeli’de faaliyet gösteren dokuz derneğin ortaklaşa gerçekleştirdiği Sevgide Buluşalım programı dokuzuncu kez düzenlendi.

Aleviliği halka anlatmak, ayrı gibi görünenlerin tek bir bütün olduğunu ispat etmek ve gönül bağını güçlendirmek amaçlı ‘Sevgide Buluşalım’ etkinliği ve aşure günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnterteks Fuar Alanı’nda gerçekleşti. Etkinliğe Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Cemevi başkanları, Alevi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alevi vatandaşlar için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği programda bir konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şöyle konuştu: “Dokuzuncusunu icra ettiğimiz, sevgide buluştuğumuz etkinliğe hoş geldiniz canlar. Hiçbir şey sevginin yerini tutamaz. Sevgi, baldan daha tatlıdır. Sevginin olduğu yerde insan başta olmak üzere her şeye değer verilir. İman demek inanmak, sevmek demektir. İnandığımız şeyi gönülden severiz. Sevgili canlar, bir insan zorla birini sevemez. Dinde, imanda asla zorlama yoktur. Zorla bir insan bir şeye asla inanamaz. Biz, birbirimizden farklı değiliz, biz farklı düşüncelerle zengin bir topluma sahibiz. Mevlanalar, Yunus Emreler, Hacı Bektaşlar, Hacı Bayramlar hep şiirlerinde, söylemlerinde, kitaplarında bunları bize öğretti. Bir olmaya, beraber olmaya, birbirimize değer vermeye çok ihtiyacımız var. Ülkemizin birliği, beraberliği çok önemlidir. Peygamberimizin yolundan giden Hz. Ali’nin ve imam Hüseyin’in yolu budur. İnsanlık tarihinin en büyük acı veren olaylarından bir tanesi Kerbela'dır. Çocuklarımıza hiç kimse bu katliamı gerçekleştirenlerin ismini vermiyorlar.”
Ortadoğu’da İslam adı altında terör estiren IŞİD terör örgütü hakkında da çeşitli yorumlar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün hepimiz İmam Hüseyin’in onurlu duruşunu göstermek zorundayız. Zulmün, haksızlığın her zaman karşısında olacağız. IŞİD’in Müslümanlara değer verdiğine inanmıyorum. IŞİD, Kerbela’da kurulan tuzaklar gibi birileri tarafından Müslümanların üzerine kurulan bir tuzaktır. Batı’nın insana değer vermeyen menfaatçi kapitalist zihniyetinin ürünüdür. Hz. Muhammed’in yolundan giden bir Müslüman, asla terörist olamaz. Allah vatanımızın, ülkemizin birliğini, beraberliğini bozmasın”
Kaynak: İHA