Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Siirt'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Hiçbir kasti durum söz konusu olmadığı halde onun (Berkin Elvan) ölümünden adeta bir Kerbela trajedisi üretenler, onu dünyaya çok iyi pazarlayanların hiçbirisi Yasin Börü için en ufak bir vicdan kıpırdaması sergilemedi" dedi.

Beraberinde Siirt Milletvekili Osman Ören ile Siirt İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği (SİMYADER) ve Ensar Vakfı'nı ziyaret eden Aktay yaptığı konuşmada, Yüksekova'da mütedeyyin olduğu bilinen Hacı İrfan Atsız'ın katledildiğini belirterek, bununla Yüksekova'da farklı olan herkesin hedef haline getirildiğini bildirdi.
"Bu son derece tehlikeli bir durum ve ateşle oynamaktır. Bu bölgede insanların sabırlarıyla oynandığı zaman nasıl bir risk taşıyor olduğunu herkes bilir" ifadesini kullanan Aktay, şöyle konuştu:
"Bunu bile bile böyle şeylerle saldırganlık içerisinde bulunmak son derece tehlikelidir. Burada duyduğumuz başka şeyler de var. Başka partilere oy verdikleri için tehdit edilen Kürtleri görüyoruz. Burada güya sözüm ona 'demokratik özerklik' deniliyor. 'Demokratik özerklik' demek ilk önce Kürtlerin demokratik bir ortamı teneffüs etmeleri demektir. Yani düşüncelerinde ve seçmelerinde özgür olmaları demektir. Eğer 'Bir Kürt, HDP'den başka bir partiyi seçemez' diyorlarsa bunu açıklasınlar. Bu, Kürtleri özgürleştirmek, demokratik özerklik değil."
Bölgede farklı partilere oy verdikleri için bazı kişilerin tehdit aldığını, göç etmek durumunda bırakıldığını vurgulayan Aktay, birilerinin kendilerine inananlarla farklı bir dünya kurmaya çalıştığını kaydetti.

"Böyle bir dünya çok tehlikeli ve zehirleyicidir" diyen Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sadece birbirine inanan insanların oluşturdukları dünyalar tehlikelidir. 'Halkların demokrasisi' diyorsunuz batıda çok şaşalı görünüyor ama hangi hakların? Geriye halk bırakmıyorsunuz ki, geriye sadece size maraba ve köle olmuş bir halk bırakıyorsunuz. Buna da halk denilmez, sizin köleniz, marabanız denilir."
Yanlışlıkla isabet eden gaz kapsülünden dolayı ağır yaralanan Berkin Elvan'ı yaşatmak için devletin tüm imkanları seferber ettiğini dile getiren Aktay, Elvan'ın kasten öldürülmediğini dile getirdi.
Aktay, Diyarbakır'da Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban dağıtan Yasin Börü'nün vahşice katledildiğini anımsatarak, "Diyarbakır'da 16 yaşındaki Yasin Börü bilinçli bir şekilde vahşice katledildi. Öldürülme biçimine bakıldığı zaman korkunç bir vahşet var" şeklinde konuştu.

- "Bu vicdansızlık ve ahlaksızlıktır"
Bir olayın ortasında yanlışlıkla isabet eden bir gaz fişeğiyle ağır yaralanan Elvan'ı yaşatmak için devletin elinden geleni yaptığını belirten Aktaş, şunları kaydetti:
"270 gün kadar bitkisel hayatta kalmıştır o esnada bütün imkanlar seferber edilmiştir. Hiçbir kasti durum söz konusu olmadığı halde onun ölümünden adeta bir Kerbela trajedisi üretenler, onu dünyaya çok iyi pazarlayanların hiçbirisi Yasin Börü için en ufak bir vicdan kıpırdaması sergilemedi. Bu vicdansızlık ve ahlaksızlıktır. Elbette ki ölümleri kıyaslamak bile saçma sapan ve yanlış bir şeydir. Ama burada suskun kalan insanlar elbette dikkat çekiyor. Bu dikkat çekici durum birileri için bir ibret ve ders kaynağı oluyor. Bu da herkesin gözü önünde cereyan ediyor."
Kaynak: AA