Taşköprü’de Otopark Sıkıntısı Çözülüyor

Taşköprü ilçesinde KUZKA tarafından desteklenen Cumhuriyet Meydanı projesi start alıyor.

Taşköprü’de Otopark Sıkıntısı Çözülüyor
Proje tamamlandığında meydanın altında yapılacak otoparkla ile de ilçenin otopark sorunu çözüme kavuşacak.
Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Aslan, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından desteklenen meydan düzenleme ve otopark projesinin çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Cumhuriyet Meydanı projesi, yüzde 60’ı hibe olan ve 2 milyon TL civarında bir proje bedeli olan bir yatırımdır. Cumhuriyet Meydanı projemizde, ilk olarak meydandaki trafik akışı düzene girecek. Park ile meydanın arasındaki duvarlar kaldırılarak bütünleşmesi sağlanacak. Komplo bir düzene sahip olacak. Bunun altında 120 civarında bir otopark oluşturulacak. Bu otopark meydandaki görselliği ile bölgedeki park ihtiyacına cevap verecek. Cumhuriyet Meydanında yeni bir anıt yapılacak. Meydanı olmayan bir şehrin kendisini tam olarak ifade etmediğini düşünüyorum. Bu yüzden çok fazla bu projeyi önemsiyoruz. Gezdiğimiz bütün kentlerde bu şekilde meydanlar vardır. Bizde bu projesi önemsiyoruz. Projemizde KUZKA tarafından desteklenmeye değer görüldü.

Destekleme protokolü yapıldı, sondaj çalışmaları tamamlandı. Projesi çalışması devam ediyor ve en kısa sürede ihalesi yapılarak imalat safhasına geçilecek” dedi.

Taşköprü’de içme suyu sorununun da bulunduğuna dikkat çeken Başkan Arslan, “Bu yüzden Taşköprü Belediyesi olarak bu konuya büyü önem verip, çözme noktasında odaklanmış bulunuyoruz. İçme suyu, şu anda Taşköprü’nün 50 yıl su ihtiyacını sağlayacak göletin çalışmalarına başlandı. Bunun ötesinde organize sanayi ile ilgili süreç, son derece hızlı gelişiyor. Şu anda hisse sahiplerine, kamulaştırma alanları belirlendi. Hisse sahiplerine arsalarını temin ettik. Tapu kadastro da son aşamaya kadar geldik. Sonuç itibariyle hisse sahipleriyle kamulaştırma neticesinde sonuçlandıracağız. Daha sonra alt yapı ihalesine doğru yol alacağız. Yani OSB, oldukça bütün bürokratik çokluğa rağmen hızlı bir şekilde yol alıyor. Bundan da son derece memnunuz” diye konuştu.

Taşköprü Belediyesi olarak içme suyuyla ilgili bütün alt yapı borularını projelendirmesini tamamladıklarını açıklayan Başkan Arslan, “Şu anda projemizin ihalesini yaptık, yüklenici firma projenin çalışmalarını tamamladı ve projenin kontrol ve onayı için İller Bankasında bekliyor. Şehir şebekesinin komple yenilenmesiyle ilgili sürecimiz belli bir aşamaya geldi. Ardından yapım ihalesine çıkacağız. Bunun dışında çevre yolumuz açıldı. Yolda sati kaplaması da yapıldı. Şu anda yolumuz aktif halde, ikinci çevre yolumuz da ihale aşamasına geldi. Üniversitemizdeki gelişmeler, bizleri son derece sevindirici oldu. Tam istediğimiz noktaya gelmemesine rağmen şu anda bin öğrenciyi geçti. Bu anlamda da olumlu bir gelişme olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Belediyenin çalışmalarının da kesintisiz devam ettiğini vurgulayan Başkan Arslan, şunları söyledi: “Bunun dışında tabii ki, parke çalışmalarımız, park ve bahçe çalışmalarımız süratle devam ediyor. Belediye olarak hiç durmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle bu yıl açılışını yaptığımız bir kardeşlik projesi sonucu Bağcılar ve Taşköprü Belediyesinin kardeşlik parkını yaptık. 5 dönümlük park gerçekten hem spor amaçlı hem de dinlenme amaçlı hem de park amaçlı ilçemize böyle bir parkın tamamen finansmanını Bağcılar Belediyesi yaptı. Bu parkımızı, ilçemize kazandırmış olduk. Bunun dışında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, yine ilçemize bizim proje sunarak kazandığımız bir parkımızın inşaatı devam ediyor. İnşallah bu parkımızda yakında tamamlanacak”
Kaynak: İHA