Dövüş Sanatını Dans Ederek Öğreniyorlar

Eskişehir'de bir grup kadın, tekvando ve kick boks teknikleri içeren "tae bo" dansıyla hem dövüş sanatını öğreniyor hem de dans ederek eğleniyor.

Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü'nde Spor ve Dans Eğitmeni olarak görev yapan Elif İlik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 30 kadına "tae bo" dansı konusunda eğitim verdiğini söyledi.

Bu dans esnasında bütün kas gruplarının çalıştığını anlatan İlik, "Tae bo yapan her zaman enerjik, güçlü ve dinamik olur. Aslında dövüş sanatı gibi gözüküyor ama müzikle birleştiğinde büyük keyif alıyorsunuz. Tae bo dersini şu an sadece kadınlara veriyoruz. Oryantal, bale, tango gibi diğer etkinliklerle de uğraşıyoruz. Burada kendimizi çok enerjik hissediyoruz" dedi.

-Kadınlar kendisini korumak istiyor ancak dövüş sporlarından uzak duruyorlar
İlik, kadınların kendisini korumak istediğini ancak dövüş sporlarından uzak durduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
"Biz kadınlara diyoruz ki kick boks ve tekvandoyu en azından dans esnasında yapın. Güçlenin, kendinize güveniniz artsın ve yolda giderken rahat rahat gidin. Teknik, kick boksa benziyor ama biz bu formu yumuşatarak kadınların vücuduna uygun hale getiriyoruz. Tae bo, kick boks ve tekvando tekniklerinden oluşan el ve ayak koordinasyonlu bir dans. Tüm kadınlara bu dansı tavsiye ediyorum."
Tae bo eğitimi alan kadınlardan Dilek Çıngır da bu tür kursların önemli olduğunu belirterek, "Kadınların evde boş kalmamaları ve sağlıklı olmaları açısından bu dans çok önemli. Burada hem eğlenip hem de sağlıklı kalıyoruz" diye konuştu.

Aynur Özcan ise sporun çeşitli dallarıyla ilgilendiğini anlatarak, "Yaklaşık 1 yıldır bu dansla ilgileniyorum. Burada çok güzel vakit geçiriyoruz" dedi.

Kaynak: AA