'Bir Kan Bir Fidan Kampanyası'

Orman Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılayının kan bağışı ve fidan dikimine dikkati çekmek için başlattığı "Bir Kan Bir Fidan Kampanyası" çerçevesinde 8 bin 750 fidan dikilecek.

Türk Kızılayı Kan Merkezi Güney Marmara Bölge Müdürü Nihat Çakır, Yalova Orman İşletme Müdürü Mustafa Güner'i ziyaret etti.
Çakır, ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde başlatılan Bir Kan Bir Fidan Projesi kapsamında bölgede ilk fidan dikimini Yalova'da gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Amacımız; her bağışçı adına bir fidan dikerek bir taraftan hayat kurtarırken bir taraftan da orman sahaları yaratabilmektir. Biz bu kampanya ile Yalova'da yıl sonuna kadar kan bağışında bulunan 7 bin 750 adet kan bağışçısı adına 7 bin 750 adet fidan dikmeyi planlıyoruz. Fidanlar için Yalova Orman İşletmeleri Müdürlüğümüzün desteği ile Yalova'nın Armutlu ilçesi belirlendi. Türkiye genelinde kan alma yetkisine sahip olan ve ülke kan ihtiyacının yüzde 95'ini karşılayan Türk Kızılayıdır. Hedefimiz kan ihtiyacının yüzde yüzünü karşılamaktır. Buna da Bir Fidan Bir Kan Kampanyasının desteğinin olacağını düşünüyoruz."
Kaynak: AA