Selahattin Demirtaş günah çıkardı

Yaptığı çağrıyla Kobani olayları esnasında kan dökülmesine neden olan Selahattin Demirtaş günah çıkardı.

Selahattin Demirtaş günah çıkardı
Kobani'ye yardım edilmediğini ileri sürerek Kürt vatandaşlara sokağa çıkmaları için çağrıda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Astsubay Necdet Aydoğdu'nun Diyarbakır'da eşinin yanında şehit edilmesi ile ilgili konuştu.

Astsubay Necdet Aydoğdu'ya yönelik olarak gerçekleştirilen saldırı için 'Kirli güçlerin ahlaksız yöntemi' olarak nitelendiren HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, yaşanan bu olayın kendisini de derinden yaraladığını ifade etti.

6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan olayların en büyük sorumlusu olmasına karşın yaşananların kendisini de tedirgin ettiğini söyleyen Demirtaş, tek bir kişinin ölmesinin bile çok büyük kayıp olduğunu dile getirdi. 'Kağızman'da infaz edilen PKK'lılar, Bingöl'de vurulan polisler ve Diyarbakır'da eşinin yanında infaz edilen astsubay, bütün bunlar çok vahim diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, savaşın bile bir ahlakı ve hukuku olduğunu söyledi. Bu tip işlerin kirli güçlerin yöntemi olduğunu da ifade eden Demirtaş, ölümlere karşı tepki gösterilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi