Sarayönü İhl'den Aşure Etkinliği

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi, her yıl gerçekleştirerek gelenek haline getirdiği aşure etkinliğini bu sene de düzenledi.

Sarayönü Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen programa Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Poyraz, Müftü Hüseyin Ergen, Malmüdürü Yusuf Çalışkan, Emniyet Amiri Mümtaz Irk, SYDV Müdürü ve SARİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Turan, Tapu Müdürü İbrahim Ünver, Hastane Başhekimi Gökhan Gül, Esnaf Odası Başkanı Hasan Koçaş, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlarken Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
Okul Müdürü Ali Çakmak, konuşmasında, Muharrem ayı ve aşure gününün İslam ve insanlık tarihinde önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Bu ayda insanlık tarihinin dönüm noktası olarak görülen pek çok olayların vuku bulduğunu ifade eden Çakmak, şunları kaydetti:
"Hicri senenin ilk ayı olan muharrem ayının 10. günü aşure günüdür. Bugüne 'Aşure' günü denmesinin sebebi; o günde Yüce Allah'ın 10 peygamberine değişik ikram ve ihsanda bulunmuş olmasıdır. Dolayısıyla 10 Muharrem'de birçok peygamberin hayatlarında önemli hadiseler meydana gelmiş, sıkıntılar, zulümler baskılar görmüşler ve yine bu günde bu sıkıntılardan kurtulmuşlar, yeni ve güzel başlangıçlara, ilahi Iütuflara mazhar olmuşlardır. Başta Seyyid-i Şüheda-yı Kerbela Hz. Hüseyin olmak üzere bütün Kerbela şehitlerini, vatan için feda-i can eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, Muharrem Ayı ve Aşure gününün ülkemize, milletimize huzur ve barış getirmesini diliyor, katılımınızdan dolayı hepinize saygılar sunuyorum."
Konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından ilahiler okunarak, naatlar söylendi. Son olarak davetlilere aşure ikramının yapıldığı program, davetlilerin güzel temennileriyle tamamlandı.
Kaynak: AA