Rize’de Tünel İnşaatında Ölen İşçinin Cenazesi Ordu’da

Rize-Güneyce karayolundaki tünel inşaatında meydana gelen göçük sonucu hayatını kaybeden işçi Mustafa Çoban’ın cenazesi memleketi Ordu’ya getirildi.

Rize’de Tünel İnşaatında Ölen İşçinin Cenazesi Ordu’da

Rize-Güneyce karayolunun 25. kilometresinde yapımı süren bir tünel inşaatının girişinde meydana gelen göçükte Ordu İkizceli Mustafa Çoban (50) hayatını kaybetmiş; Birol Tombul (26), Mehmet Çoban (50) ve Mustafa Çon (50) ise UMKE, AKUT ve AFAD ekipleri tarafından yapılan kurtarma çalışmaları sonucu yaralı olarak kurtarılmıştı.

Göçükte hayatını kaybeden 9 çocuk babası Mustafa Çoban’ın cenazesi Trabzon Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinin ardından Ünye’ye getirildi.

Ünye’de cenazenin yıkanmasının ardından yarın cuma namazına müteakip toprağa verilmek üzere İkizce Devecik Mahallesi’ne gönderildi.

“KADER MİDİR BİLEMEDİM”
Kazada hayatını kaybeden işçinin ağabeyi Ahmet Çoban, “Allah kimsenin başına vermesin. Burada çalışacağı iş vardı ama maaşı düşük olduğu için gurbete gitti çalışmaya. Bu sene fındık da olmadı. Cenazeyi buraya yıkattırmaya getirdik ve memlekete götürüyoruz. Kader midir bilemedim, böyle oldu. Tedbirsizlik varsa kamunun vicdanına bırakıyoruz” dedi.

“İHMAL VAR, TALİHSİZLİK BİZİM BAŞIMIZA GELDİ”
Yeğeni Cezmi Zompur ise, “Oraya gitmek zorunda kalmasının nedeni parasal mevzu, ekmek kavgası. Orada ki esneklikte, bizim tünel ağzında portal dediğimiz yerin desteklenmesi gerekiyordu. Desteklenmediğinden dolayı bir ihmal var diye düşünüyorum ve talihsizlik bizim başımıza geldi” diye konuştu.

Kaynak: İHA