Doğanyol İlçesindeki 3 Mahallede İçmesuyu Sevinci

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyonu İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü'nün Doğanyol ilçesinde yaptığı sondaj çalışmaları neticesinde 3 mahallede içmesuyu bulundu.

MASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Genel Müdürlük, kuraklık nedeniyle artan su sıkıntısının önüne geçmek için Doğanyol ilçesine bağlı Burç, Koldere ve Damlı mahallelerinde sondaj çalışması yaptı. Çalışmalar kapsamında mahallelerde yaşayan vatandaşlar içmesuyuna kavuştu.
Burç Mahallesi Muhtarı Hacı Göksu, açılan kuyuların mahallenin içme suyu ihtiyacını fazlasıyla karşıladığını belirterek, büyükşehir olmanın nimetlerinden faydalandıklarını kaydetti.

Göksu, "İçmesuyumuz tamamen yoktu. Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Sondaj vuruldu ve borularla su evlerimize kadar getirildi.

İçmesuyumuz 24 saat akıyor. İçmesuyu konusunda bir sıkıntımız kalmadı" ifadelerini kullandı.
Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Göksu, şöyle devam etti:
"Büyükşehire bağlandığımızda şüphelerimiz vardı. 'Acaba Özel İdareyi bize aratırlar mı, hizmet alabilir miyiz' diye düşünüyorduk. Şimdi tam tersi oldu. Bize şu an özel idarenin hizmetinden çok daha büyük hizmetler geliyor. Bundan dolayı başımızdan bulunan vekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, MASKİ Genel Müdürü'ne mahallelim adına teşekkürlerimi sunarım. Allah kendilerinden razı olsun. İnşallah diğer eksikliklerimizin de zamanla yapılacağına eminim."
Kaynak: AA