Yozgat’ın Kadışehri ve Saraykent İlçelerinde Eğitim Seferberliği

Yozgat'ta eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla başlatılan çalışmalara Kadışehri ve Saraykent ilçelerinde hız verildi.

Yozgat’ın Kadışehri ve Saraykent İlçelerinde Eğitim Seferberliği

Kadışehri ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanıp, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından desteklenen 'Eğitimde Hedef 12' projesi kapsamında okullarda fiziki hazırlıklara başlanıldı.

Kadışehri Kaymakamı Ali Doğan, ortaokul, lise ve müstakil ilkokulların proje kapsamında yeniden dizayn edilmeye çalışıldığını söyledi.

Kaymakam Doğan, 12 özel sınıf için proje dahilinde sınıfların boyanması ve gerekli tadilatların yapılmasına yönelik çalışmalara başlanıldığını, özel sınıfların kısa sürede faaliyete geçirileceğini kaydetti.

Yozgat'ın Saraykent ilçesinde ise Kaymakam Murat Kaplay, köylere yönelik gerçekleştirdiği ziyaretlerde, köy sorunlarının yanında okulların ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da çalışmalarını yürütüyor. Köy okullarını ziyaret eden Kaymakam Kaplay, öğretmen, öğrenci, öğrenci velisi ve idarecilerle görüşüp, sorunları hakkında bilgi alırken, sorunların giderilmesi konusunda gerekenin yapılması için İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Öztürk'e gerekli talimatlarını verip, sonuç hakkında kendisinin bilgilendirilmesini istiyor.

Kaymakam Murat Kaplay, yaptığı bu ziyaretler esnasında sınavlara hazırlanan öğrencilerin hazırlık kitapçığı taleplerini ise kendisi karşıladı. Saraykent ilçesinde YGS ve Ortak Sınavlara hazırlanan öğrenciler için temin edilen yardımcı kitaplar Kaymakam Kaplay tarafından 8'in ve 12'inci sınıf öğrencilerine dağıtıldı.
Kaynak: İHA