'Müslüm Baba' Müzesi Hayranlarını Bekliyor

Şanlıurfa'daki Müslüm Gürses Müzesi'nde sergilenen sanatçıya ait eşyalar, sevenlerine duygu dolu anlar yaşatıyor.

Tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013'de hayatını kaybeden hayranlarının "Müslüm Baba" diye nitelendirdiği Halfetili sanatçı Müslüm Gürses adına 1 Ekim 2013'te açılan müze, ziyaretçilerini bekliyor.
Gürses'in sanat yaşamı boyunca sahnelerde giydiği kıyafetlerin yanı sıra müzik aletleri, plak, kaset ve fotoğraf gibi aksesuarların yer aldığı müze, sanatçının şarkıları eşliğinde geziliyor.
Müze sorumlusu Zeynep Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürses'in kentin yetiştirdiği önemli sanatçılardan biri olduğunu söyledi.

Müzede yer alan sanatçıya ait eşyaların sevenlerine duygu dolu anlar yaşattığını belirten Yılmaz, yılın ilk döneminde ziyaretçi sayısının daha fazla olduğunu ifade etti.

Müzenin merkezde olmasının ulaşım açısından avantaj oluşturduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Geçen yıl bu dönemde daha yoğun ziyaretçimiz vardı. Bu yıl sayı biraz düştü. Buna rağmen sırf müzeyi görmek için kente gelen hayran kitlesi var. Müzemize gelen ziyaretçiler mutlu oluyor, duygu seline kapılıyorlar. Hatta ağlayanlara bile şahit oluyoruz. Hayranları ayrıca müzede fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor. Ayrıca sanatçının Halfeti'deki yakınları da müzeyi ziyaret ediyor."
Sanatçının eşi Muhterem Nur'la telefonda görüştüklerini aktaran Yılmaz, "Kendisi biraz rahatsız. Müslüm Gürses'le ilgili burada bir projelerinin olduğunu söyledi.

Kente gelip bunu gerçekleştirmek istediğini ifade etti" diye konuştu.

Müze, hafta içi mesai saatlerinde ziyaret edilebiliyor.
Kaynak: AA