Türkiye Taşkömürü Kurumuna Nitelikli İşçi Alımı

Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) istihdam edeceği 162 kişilik nitelikli işçi alımı için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne başvurular başladı.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başvuruların 20 Kasım'a kadar devam edeceğini söyledi.

Taleplerin lise dengi okul düzeyinde olup branş meslekler dışında genel başvuruya açık taleplerin de bulunduğunu ifade eden Demirsu, şunları kaydetti:
"Başvurular il müdürlüğümüze ve Ereğli hizmet merkezimize şahsen yapılabileceği gibi 'www.iskur.gov.tr' internet adresimizden de yapılabilmektedir. 13 meslekte yapılan ilanlarda 2014 KPSS lise düzeyi en az 60 puan şartının yanı sıra Zonguldak ikametli olma şart aranmaktadır. Terörle mücadelede yaralananlar KPSS şartı aranmaksızın başvuru yapabilecekler. Yine taleplerde yaş, cinsiyet ve askerlik yapma şartı bulunmamaktadır. İşsizlerimizi kurumumuza kayıtlı olmaları yeterli olmayıp, bu ilan için belirtilen süre içerisinde ayrıca kurumumuza gelip başvuru yapmaları gerekmektedir. TTK'nın nitelikli işçi talebi doğrultusunda mekanizasyon ve pres işçisi, elektrik işçisi, talaşlı imalat işçisi, kaynak işçisi, tarama ve söküm işçisi, bakım-onarım işçisi, yer altı ve yer üstü nakliyat işçisi, kuyu vinç işçisi, sinyal işçisi, sondaj işçisi, iş yeri sağlık görevlisi, iş makineleri operatörü alınacak."

Kaynak: AA