Savcı Sayan: Amaç Ortadoğu'yu dizayn etmek

CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan katıldığı bir programda İsral'in Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği korkunç saldırıyı değerlendirdi. Sayan, Amerika ve İsrail'in Ortadoğu'yu dizayn etmek için bazı bahaneler ileri sürdüğünü iddia etti.

Savcı Sayan: Amaç Ortadoğu'yu dizayn etmek
BAHANE ÜRETİYORLAR

A Haber'de yayınlanan Diplomasi adlı programa konuk olan Savcı Sayan İsrail ve Amerika'nın Ortadoğu'daki müslümanları dizayn etmek için bazı bahaneler ürettiğini ileri sürdü. Sayan 'Bunu Türkiye'de de denediler Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ayakları buydu. Türkiye'yi de böyle bir sistemle karşı karşıya bırakmak istediler. 56 ülkeyi Ekmeleddin bey gibi isimler sayesinde parçaladılar böldüler pasivize hale getirdiler. Türkiye'yi de o hale getireceklerdi fakat Türk halkı buna müsade etmedi' dedi.

İsrail'in bu cesareti Amerika'dan aldığını söyleyen Savcı Sayan 'Amerika'nın amacı İsrail'i Ortadoğu'da rahatlatmak ve oradaki karakolunu sürekli ayakta tutabilmek. Amerika'nın oradaki devletleri parçalama, bölme faaliyetleri vardır. Sürekli bir düşman yaratıyor. O düşman üzerinden islam ülkelerine saldırıyor' dedi.

VAN GÖLÜ CANAVARI YARATIYORLAR

Amerika'nın Van Canavarı gibi bir şey yarattığını iddia eden Savcı Sayan 'Amerika onun üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bir günde bir IŞİD yaratıyor. Kimse bilmiyor IŞİD nedir? Aslında tüm bunlar Amerika'nın oyunları. Saddam'ı kimyasalla götürdü. Ortadoğu'daki durumu IŞİD'le dizayn etmeye çalışıyor. Ben bunu Van Canavarı hikayesine benzetiyorum' şeklinde konuştu.

TÜRK HALKI BUNA MÜSADE ETMEDİ

Savcı Sayan şunları söyledi: Dedilerki Van Gölü Canavarı var herkes birşey uydurmaya başladı. Ne yaptılar? Bu şekilde halkı ayakta tuttular. Bunun tersi de İsrail'dir. İsrail ve Amerika Ortadoğu'da bazen IŞİD, bazen El Nusra, bazen Saddam'ın kimyasalları var, bazen Esad'ın kimyasalları var mantığıyla o bölgede müslümanları dizayn ettiler. Bunu Türkiye'de de denediler Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ayakları buydu. Türkiye'yi de böyle bir sistemle karşı karşıya bırakmak istediler. 56 ülkeyi Ekmeleddin bey gibi isimler sayesinde parçaladılar böldüler pasivize hale getirdiler Türkiye'yi de o hale getireceklerdi fakat Türk halkı buna müsade etmedi. Bütün müslümanların ciğeri yanıyor. Bütün müslümanlar huzursuz ama bütün müslümanlar korkak.