İşte Rumelifeneri faciasının organizatörü!

Polis ve jandarma geçtiğimiz eylül ayında mahkemece serbest bırakılan Murteza Haşimi’yi her yerde arıyor

İşte Rumelifeneri faciasının organizatörü!
İSTANBUL Boğazı'nda yaşanan kaçak göçmen faciasının organizatörü olarak aranan Abdullah Şerbetçi'nin gerçek isminin Murteza Haşimi olduğu ortaya çıktı. Polis ve jandarma son olarak geçtiğimiz eylül ayında insan kaçakçılığı suçundan yakalandıktan sonra mahkemece serbest bırakılan Haşimi'yi her yerde arıyor. Yetkililer, Haşimi'nin görüldüğü yerde ihbar edilmesini istiyor.

Rumelifeneri'nde Afganistanlı 40 kaçak göçmeni taşıyan Torun isimli teknenin batması sonucu şu ana kadar 26 kişinin cesedine ulaşıldı. 6 kişinin sağ kurtulduğu faciada halen kayıp olan 11 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

OLAYDAN HEMEN SONRA KAYIPLARA KARIŞTI

Kişi başına 7 bin Euro alıp 40 kaçak göçmeni 15 kişilik tekneye bindiren isim ise daha önce aynı suçtan serbest bırakılan Afganistanlı biri çıkmıştı. Geçtiğimiz eylül ayında İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Göçmen Büro Amirliği ekipleri, 9 aylık teknik ve fiziki takibin sonunda 16 şüpheliyi insan kaçakçılığı suçundan gözaltına aldı. Yurtdışına kaçırılmak istenen 461 kaçak göçmen yakalandı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden aralarında Abdullah Şerbetçi'nin de bulunduğu 10 şüpheli yurtdışı yasağı konulup adli kontrol denetimi getirilerek serbest bırakıldı. Ancak yaşanan son facianın organizatörü bu isim çıktı. Abdullah Şerbetçi olarak tanınan organizatörün gerçek adının Murteza Haşimi olduğu öğrenildi. Acı olayın ardından üst üste operasyon gerçekleştiren Göçmen Büro Amirliği ekiplerince aracılık eden 2 şüpheli yakalanmıştı. İkili tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Polis ve jandarma olaydan sonra kayıplara karışan Murteza Haşimi'yi her yerde arıyor. Yetkililer, Haşimi'yi görenlerin mutlaka 155 Polis İmdat ya da 156 numaralı telefona ihbarda bulunmasını istiyor.