İsrailli Bakan istifa etti

İsrailli Çevre Bakanı Amir Peretz, Başbakan Netanyahu'yu diplomatik, ekonomik ve sosyal depreme neden olmakla suçlayıp görevinden istifa etti.

İsrailli Bakan istifa etti
İsrail askerlerinin geçtiğimiz çarşamba günü Mescid-i Aksa'ya düzenlediği gaz bombalı baskının yarattığı gerginlik sürerken, Benyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon da çatırdamaya başladı.

AYNI SİYASİ ANLAYIŞA DEVAM EDİLMESİ HALİNDE İSTİFA EDECEKTİ

İsrail Çevre Bakanı Peretz, Netanyahu'nun yerine alternatif düşünülmesi gerektiğini söylemiş ve hükümetin mevcut siyasi anlayışında devam etmesi halinde, bakanlıktan istifa tehdidinde bulunmuştu.

"Çevremizdeki her şeyin kaynayıp yandığı bir zamanda, Netenyahu aşırı sağcıların isteklerine esir oldu. Politikalarını bu şekil devam ettiren hükümetin bir parçası olmayacağım" diyen Peretz sözlerine şöyle devam etmişti, "Fakirlerin çığlıkları devam ettiği sürece, 2015 yılı için devlet bütçesine destek vermeyeceğim.''

İSRAİLLİ BAKAN İSTİFA ETTİ


Ülke siyasetinin en önemli isimlerinden, sol kökenli Çevre Bakanı Amir Peretz, Netanyahu'yu sorumsuzlukla suçlayarak görevinden istifa etti. Peretz, Netanyahu'nun uyguladığı politikaların İsrail'de diplomatik, sosyal ve ekonomik depremlere yol açtığını açıkladı.

BARIŞ SÜRECİNİ DESTEKLİYORDU


Koalisyon hükümetine katılmadan önce İsrail'in en güçlü işçi birliği Histadrut'un başkanlığını da yapan Amir Peretz, Filistin'le barış sürecinin de savunucularından biriydi. Peretz, hükümette görevli olduğu dönem boyunca, Filistin'le barış görüşmelerinin ilerlemesi yönünde yaptığı açıklamalarla dikkat çekmişti.

GERGİNLİK DEVAM EDİYOR

Filistin'deki en büyük iki siyasal hareket olan Hamas'la El Fetih arasındaki gerginlik de devam ediyor. Cuma sabahı, El Fetih yöneticilerinin Gazze'deki evleri kundaklanmış, olaydan Hamas sorumlu tutulmuştu. El Fetih, dün de efsanevi lider Yaser Arafat'ın 10'uncu ölüm yıldönümü nedeniyle Gazze'de düzenlemeyi planladığı törenleri iptal etti.