Fransa'da Sarkozy Hakkındaki Ses Kayıtları

Fransa'da eski Başbakan François Fillon, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında söylediği iddia edilen sözlerin ses kayıtlarının incelenmesi için yargıya başvurdu.

Fillon, Le Monde gazetesi yazarları Gerard Davet ve Fabrice L'homme'un çarşamba günü piyasaya çıkacak kitabında yer alan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Jean-Pierre Jouyet ile Sarkozy'ye ilişkin konuşmalarının ses kayıtlarını talep etti. Fillon'un avukatı Jean-Pierre Versini-Campinchi'nin yaptığı yazılı açıklamada, Paris Yüksek Mahkemesi'nden ses kayıtlarının bütününü içeren bir kopyasını istediklerini bildirdi.
İki gazetecinin iddialarına göre, Fillon, Jouyet'ye Sarkozy'nin Bygmalion davasının kişisel bir hata olduğunu ve bu olayla kamu malının kötüye kullanıldığını söylüyor. Söz konusu ses kayıtlarında, Fillon Jouyet'ye "şimdiden önlem alınmazsa Sarkozy'nin geri geleceği" yönünde uyarıda bulunuyor.
Sözleri basına yansıyan Jouyet ise iddiaları önce yalanlamış ancak kısa süre sonra olayı kısmen doğrulayarak Fillon'un kendisine sadece Sarkozy'nin davası hakkındaki endişelerini dile getirdiğini belirtmişti. Fillon ise iddiaları tamamen yalanlamıştı.
Sarkozy'nin partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) ile çalışan tanıtım şirketi "Bygmalion" hakkında, 2012'de Nicolas Sarkozy döneminde, parti etkinliklerinde naylon fatura düzenlemek suçundan soruşturma başlatılmıştı. Tanıtım şirketi, Sarkozy'nin seçim kampanyası sırasında yasal sınırların dışına çıkılan harcamaları gizlemek için partinin farklı etkinliklerinde harcanmış gibi gösterilen ve 11 milyon avroyu bulan sahte faturalar düzenlemekle suçlanıyordu.
Kaynak: AA