Çiçek Diyarı Bayındır Atası'nı Özlemle Andı

Çiçek diyarı Bayındır, ölümünün 76. yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü özlemle andı.

Çiçek Diyarı Bayındır Atası'nı Özlemle Andı
Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene İlçe Kaymakamı Barboros Baran, İlçe Garnizon Komutanı Furkan Manav, Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli ve kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Yapılan törenin ardından Bayındır Belediyesi Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi’ne geçildi. Kültür merkezinde organize edilen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılırken, Kazım Dirik Ortaokulu’ndan Türkçe Öğretmeni Melike Saymalı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.
Öğrencilerin şiirlerini okumasıyla süren etkinlik, ilçe okulları arasında düzenlenen “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının sonuçlarına göre ödüllerin dağıtılması ve Bayındır Atatürk İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Oratoryo gösterisi ile son buldu. İlkokullar arası resim yarışmasının sonuçları sırasıyla Dilruba Akar, Elif Alime Fakı, Ece Kirazlar şeklinde gerçekleşti. Ortaokullar arası şiir yarışması ise; 1. Dilara Boy, 2. Eda Hastaş, 3. Ersan Talha Yeşilyurt şeklinde sonuçlandı. Liseler arası kompozisyon yarışmasında da sırasıyla Mehmet Akif Koç, Özge Duzak, Kader Kocagöz, ilk üçe girmeyi başardı.

BAYINDIR BÜLTENİ ÖZEL SAYI İLE ÇIKTI
10 Kasım Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76. Yıl dönümü anma törenlerinde, Bayındır Belediyesi Aylık bülteni de özel sayı ile öğrencilerle buluştu. Atatürk’ün kurduğu kurumlar, kronolojik hayatı ve ilkelerinin yer aldığı özel sayı Yahya Kerim Onart kültür Merkezi’nde dağıtıldı. Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli de 10 Kasım’la ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Dr. Ufuk Sesli mesajında; “Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK tarihte uğradığımız en büyük ihanet gününde meydana atılmış, Milletimizin büyüklüğüne, şanına, çağdaşlaşma tutkusuna, yüksek insani vasıflarına sarsılmaz bir inançla bağlı kalmış bu sayede de Türk Milletini özgürlüğe bağımsızlığa kavuşturmuş bir liderdir. Milletler arası ve Ulusal barışın mesajı olan “Yurtta Sulh Cihan’da Sulh” ilkesi ile deruhte edilen barışa, insanlığın bugün artık ne kadar da hayati derecede ihtiyacı olduğu aşikardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün naçiz vücudu elbet bugün toprak olmuştur. Ancak onun hakikatte yattığı yer, Türk Milletinin onun için sevgi ve iftiharla dolu olan vefalı, kahraman göğsüdür” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA