Venezuella Ticaret Müşteşarı Clayn'dan Başkan Kocamaz'a Ziyaret

Venezuella Ticaret Müsteşarı Michael Clayn, İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı makamında ziyaret etti.

Venezuella Ticaret Müşteşarı Clayn'dan Başkan Kocamaz'a Ziyaret

Öncelikle Türkiye’de son birkaç gündür yaşanan tatsız olaylar nedeniyle üzüntüsünü belirterek sözlerine başlayan Müsteşar Clayn, “Bölgede yaşanan olumsuzluklar sebebiyle, Türkiye’nin değişik kentlerinde cereyan eden çatışmaların biran önce son bulmasını ve Türkiye’nin yine huzurlu günlerine dönmesini temenni ediyorum. Venezuella ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri de en üst noktaya çekmek için çaba göstermekteyiz” dedi.

Venezuella Ticaret Müsteşarı Michael Clayn’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kocamaz ise “Ülkemizde yaşanan olaylar bizleri de üzmektedir. Ancak halkımızın sağduyusu sayesinde, bu istenmeyen olayların da en kısa zamanda sona ereceğinden eminiz" diye konuştu.

Müsteşar Clayn’a İçel hakkında kısa bir bilgi veren Başkan Kocamaz, “İçel 320 kilometrelik sahil şeridine sahip olan, gerek coğrafi bakımdan, gerekse de ülke ekonomisine katkısı bakımından önemli bir şehirdir. Ortadoğu’nun en büyük limanı, 2 adet organize sanayi bölgesi, serbest bölgesi, akaryakıt dolum tesisleri ile çeşitli sektördeki fabrikalara sahip olan İçel, tarıma dayalı ekonomisi ve turizm potansiyeli ile de istikbal vaad eden önemli bir kenttir" ifadelerini kullandı.

İçel’in nüfusunun 2 milyona yaklaştığını kaydeden Kocamaz, “Kentimiz her yıl vergi sıralamasında ilk sıralarda yer almaktadır. Yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı firmalara kapılarımız açıktır ve her türlü desteği vermekteyiz. Bu bağlamda, Türkiye ile Venezuella arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri de ileriye taşımak adına, Venezuella’dan firmaların da yatırım için İçel’i tercih etmelerini arzu ediyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kocamaz, Venezuella Ticaret Müsteşarı Michael Clayn’e bir plaket takdim etti.
Kaynak: İHA