Mersin Valisi Çakacak'a Ziyaret

Venezuella Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Luis Michel Klein Ferrer, İçel Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Çakacak, makanırda gerçekleşen ziyarette, Türkiye'nin, hızla büyüyen ve ekonomik anlamda da hızla değişen bir ülke olduğunu kaydetti.

İçel'in tarım, sanayi, ticaret, lojistik kent kimliği ve serbest bölgesiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin diğer ülkelerle ticaretinde son derece önemli bir merkez olduğunun altını çizen Çakacak, şunları belirtti
"Bu buluşmaların, iki ülkenin daha da yakınlaşmasına vesile olan karşılıklı ilişkilerin daha uygun bir zemine oturtulmasına ve ticaret akışının verimliliğini arttırmaya katkıda bulunacağına inanıyorum. İçel'in sahip olduğu potansiyeli, bu ziyaretlerle gösterme imkanına kavuşuyoruz. Ziyaretin hem iyi ilişkilerin hem de ticaretin gelişmesine katkıda bulunmasını diliyorum."
Ferrer de Venezuella Ankara Büyükelçisi Jose Gregorio Bracho Reyes'in de katılmasının planlandığını ancak işlerinden dolayı gelemediğini kaydetti.

Ülkeler arasındaki ilişkileri güçelendirmek istediklerini ifade eden Ferrer, ziyaretin, iki ülke arasındaki ilişkilerin güzel bir şekilde devam etmesine vesile olacağını belirtti.

Ferrer, "Venezuela ile Türkiye arasında ticaret, gelişim sürecine başlıyor. Sizlerin desteğiyle güzel bir ticari birlikteliğe başlayacağız. Her iki ülkenin potansiyelini değerlendirme fırsatımız olacak. İlginiz için şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA