İnternet Dizisi '26bin', Streamy Awards'a Aday Gösterildi

Eskişehir'de bir grup üniversite öğrencisi tarafından çekimlerine başlanan internet dizisi "26BİN", ABD'de gelecek yıl yapılacak "Streamy Awards" adlı Uluslararası İnternet Ödüllerinde yarışacak.

Filmin yönetmeni Gökhan Altuntaş, kentte bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Eskişehir'in plaka kodundan esinlenerek adını "26BİN" verdikleri dizinin ilk bölümünün 11 Ekim'de yayınlanacağını bildirdi.
Çekimlere yaklaşık bir yıldır hazırlandıklarını belirten Altuntaş, "11 Ekim'de saat 20|00'de başlayacak 26BİN, internetin gerilim, drama ve interaktif modda ilk dizisi olacak. Farklı bir konsepti var. Her hafta yeni sırların, yeni olayların açıklanacağı, izleyicilerin de bizimle çözmeye çalışacağı bir dizi hazırladık" dedi.

Altuntaş, 8 üniversite öğrencisinin, aile ilişkileri, sosyal yaşamları, aşk, entrika ve maceralarının anlatıldığı dizinin, bazı sosyal paylaşım siteleriyle bir web sayfasında İngilizce ve Almanca alt yazılı olarak da yayınlanacağını aktardı.
Kendisi ve oyuncuların büyük bölümünün üniversite öğrencisi olduğu bilgisini veren Altuntaş, "Öğrenci şehri Eskişehir'i tanıtmamız lazım" düşüncesiyle yola çıktıklarını anlattı. Daha önce de internet dizisi yaptıklarını hatırlatan Altuntaş, "26BİN'in 3 tanıtım bölümüyle müracaatımız kabul edildi. Filmimiz, gelecek yıl haziran ayında ABD'de yapılacak Streamy Aways adlı yarışma için aday gösterildi" ifadesini kullandı.
Dizinin sadece birkaç bölümünün İzmir'in Çeşme ilçesinde çekileceğini anlatan Altuntaş, 21 kişilik oyuncu kadrosuna sahip olduklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA