İşten Çıkartılan İşçilere Bayram Yardımı

Susurluk Belediyesi'nde 4 ay önce işten çıkartılan işçilere Belediye-İş Sendikası Kurban Bayramı'nda destek oldu.

İşten Çıkartılan İşçilere Bayram Yardımı

4 aydan bu yana Susurluk Belediyesi önünde işten çıkarıldıkları için eylemlerini sürdüren işçilere Belediye-İş Sendikası Kurban Bayramı'nda gıda yardımında bulundu. Susurluk Belediyesi’nde çalışırken işten atılan 84 sendikalı işçi belediye önündeki eylemlerine ara vermeden devam ediyor. Sendika Başkanı Yüksel Özden ve 2. Başkan Hakan Keskin işçileri ziyaret etti. İşçilerle bir araya gelen ve sohbet eden Başkan Yüksel Özden daha sonra Balıkesir Belediye İş Sendikası ve Belediye İş Sendikası Genel Merkezinin hazırladığı gıda maddelerinin yer aldığı her biri 32’şer kilodan olan 84 adet gıda kolisini işçilere teslim etti. Kurban Bayramı öncesinde işçilere gıda desteğinde bulunan ve bir nebze de olsa yüzlerini güldüren Belediye İş Sendikası’na işçiler teşekkür etti.

Başkan Yüksel Özden 4 aydan bu yana işçilerin eylemlerini sürdürdüğünü sendika olarak hem işçilerle hem temsilcilerle sık sık görüştüklerini ifade etti.

İşe alım noktasında herhangi bir gelişme yaşanmadığını ve olayı yargıya taşıdıklarını vurgulayan Özden 4 Kasım 2014 tarihinde ilk duruşmanın olacağını ve bu duruşmadan işçilerin işe geri dönmesiyle ilgili karar beklediklerini söyledi.

Susurluk Belediye Başkanının kendilerini arayarak ve görüşerek işçilerin işe geri alımlarıyla ilgili herhangi bir tarih vermediğini hatırlatan Özden işçilerin işlerine geri dönünceye kadar grevin devam edeceğini, işçilerin de haklı davalarından geri adım atmayacağını belirtti.

Kaynak: İHA