Eskişehir’de ‘kobani’ye Destek Yürüyüşü

Eskişehir’de Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup, yürüyüş düzenledi.


Porsuk Bulvarı Adalar mevkiinde bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarını protesto etti. Burada konuyla ilgili açıklamada bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eskişehir Başkanı Enver Tek, IŞİD’in Kobani’ye saldırdığını belirterek, “IŞİD vahşeti ve katliamıyla karşı karşıyayız. Kobani düşerse ne olur? Kobani düşerse insanlık ölür, Kobani düşerse Türkiye zarar görür. Dolayısıyla Kobani’nin düşmemesi için sağduyulu olmalıyız, biz ayrılamayız ama ciddi bir sorunla karşı karşıyayız. Bugün IŞİD saldırıyor, AKP ambargo uyguluyor. Bütün halklar bizim, Türk halkı bizim kardeşimiz. Ayrışma yok, ayrışma AKP’dedir. Orada halkı dağıtıyorlar, TIR’larla IŞİD’e bomba gönderiliyor. Bunu yapan AKP hükümetidir. Bizi katletsin, korkmuyoruz” dedi.

Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu kurtarmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Tek, “Bu bir tarihi süreçtir. Kimse küçük hesaplar peşinde olmasın, ne eski Kürt Kürttür, ne eski Türkiye Türkiye’dir, ne eski Ortadoğu Ortadoğu’dur. Aklımızı başımıza alalım. Bu da bir Kurtuluş Savaşı’dır. Gün bugündür. Kobani’nin düşmemesi gerekiyor. Kimisi rantla, petrolle düşünmesin. Kobani’de bir kişi kalana kadar düşmeyecektir. Amacımız Türkiye’yi, Ortadoğu’yu kurtarmak. Bürokratik olaylara gelmeyeceğiz, hepimiz sağduyulu davranacağız. Bu demokratik eylemlerimiz Türkiye genelinde başladı.

Amaç bu yangının önüne geçmek, hükümete çağrımız; bu Kobani’deki ambargoyu bir an önce kaldırmak, halkları huzura kavuşturmaktır” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, sloganlarla İsmet İnönü Caddesi üzerinden Espark Alışveriş Merkezi önüne kadar yürüdü.

Protesto, grubun AVM önünde bir süre yaptığı oturma eyleminin ardından olaysız olarak son buldu.
Kaynak: İHA