Yardımlarla Oluşturulan Boeing İlkokulu Kütüphane ve Kreşi Açıldı

Ordu’nun Kumru ilçesi Konaklı Boeing İlkokulu için yapılan kitap kampanyasıyla oluşturulan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Yardımlarla Oluşturulan Boeing İlkokulu Kütüphane ve Kreşi Açıldı

Türksat çalışanı Emrah Kavcı’nın başlattığı ve Kumru Belediyesi, Türksat AŞ. çalışanları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve gurbetteki Kumru'lularında destek olduğu,Konaklı Boeing İlkokulu'nda oluşturlan kütüphanenin açılışı, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan, Belediye Başkanı G.Murat Hatipoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Murat Yaylak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Beyazpınar ve kabalık bir vatandaş topluluğunun katılımıyla gerçekleşti. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan ve Belediye Başkanı G.Murat Hatipoğlu birer konuşma yaptılar.Program öncesi sanatçı Erman Demirbaş tarafından bir konser verildi
Başbakanlık Teftiş kurulu Başkanı Yunus Arıncı, yaptığı konuşmada, “Gençler ve çocuklar bugün asıl burada bulunuş sebebi sizlersiniz.İnşallah sizlere daha iyi bir gelecek, daha iyi bir yarınlar sağlamak için atılan bir adımın parçası bu. İnşallah hakkıyla istifade edersiniz. Bu kütüphanenin ve kreşin açılışında emeği olan, maddi manevi katkı sağlayan herkese sizin adınıza teşekkür ediyorum ”dedi.

Kaymakam Ahmet Oğuz Aslan, “Bu bayram gününde bu açılışa vesile olan tüm herkese katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”diye konuştu.

Belediye Başkanı G.Murat Hatipoğlu ise, “Dinimizin ilk emri 'oku'.Bu bayram gününde bizlerde bu emir üzere, gayret göstererek bir okulumuza kütüphane kazandıralım temennisiyle yola çıktık. Boein okulumuza bugün, gerçi fiziksel olarak küçük ama temsilen büyük bir iş yaparak bir kütüphane kazandırdık. İnsana yapılan yatırım manasında ve okumanın önemine dikkat çekmek noktasında bakıldığında büyük bir iş. Biz inşallah okuyanlardan ve okuduğunu anlayanlardan oluruz. Kütüphanemizin Konaklı Mahallesi'ne hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra Kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Gelen misafirlere çiğ köfte ikramı yapıldı.

Bu programın devamında ise Davut Yılmaz Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen konserde Mehmet Türkoğlu, Fedai Öz, Süleyman Aydın ve Seyhan Çek sahne aldılar. Burada yapılan törende kütüphane kampanyası ve kreş malzemesi teminine yardımcı olanlara teşekkür plaketi sunuldu. Kampanyayı başlatan Emrah Kavcı programda bir şiir okudu.

Emrah Kavcı yaptığı konuşmada,"'Köy okulumuza el birliğiyle bir kütüphane kuralım' diyerek başladığımız bu yolda vatandaşımızın, iş adamlarımızın ve esnaflarımızın harikulade desteği ile bilimsel, dini,teknoloji yayınlar barındıran hikaye, öykü,makale ve eğitim setleri yönünden de oldukça zengin bir kütüphanenin kitap ve dokümanlarını tamamladık ve açılışını gerçekleştirdik" dedi.

Kaynak: İHA