Katar'da Kurban Bayramı

Katar'da Kurban Bayramı, düzenlenen renkli etkinliklerle festival havasında kutlanıyor.

Katar Turizm İdaresi, 10 gün sürecek bayram tatili için çok sayıda etkinlik hazırladı. Başkent Doha'daki Katara Kültürel Köyü'nde samanyolu galaksisi temalı, gezegenlerin dev uçan balonlar, dünya ve güneşin ise uçan balonlara bağlı dansçıların izleyenler üzerinde gerçekleştirdiği gösteri ilgiyle izlendi. Her yaş ve milleten katılımcının bulunduğu kutlamalar, havai fişek gösterileriyle devam etti.
Bununla beraber, bayramda çocukların coşkusu da göze çarptı. Büyükler, ellerinde balon ve çeşitli oyuncaklarla dolaşan çocuklara bayram harçlığı verdi.
Şehrin diğer bir noktası tarihi çarşı Suk Vakıf'ta ise Haliç ve Arap coğrafyasından şarkıların seslendirildiği ücretsiz konserler verildi.

Çocuklar için hazırlanan özel oyun alanında, çocuklara balon ve oyuncaklar dağıtıldı. Folklör dansları, sirk alanı ve akrobat şovları da çarşıyı ziyaret edenlerin beğenisine sunuldu.
Turizm İdaresi, 10 gün boyunca sirk, havai fişek, buz pateni gösterileri gibi çok sayıda sokak ve kapalı mekan etkinlikleri düzenliyor.
Kaynak: AA