Bayramda Gökyüzüyle Buluştular

Şarköy ilçesine bağlı Uçmakdere Mahallesi, doğal güzellikleriyle bayramda da yamaç paraşütü tutkunlarını ağırlıyor.

Bayram tatilinde farklı bir keyif yaşamak için Uçmakdere'ye gelen ziyaretçiler, hem doğal güzelliklerin tadını çıkarıyor hem de yamaç paraşütüyle gökyüzü ile buluşuyor.
Tekirdağ Yamaç Paraşüt Kulübü (TEYAK) Kurucu Üyesi Sanlı Fidan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak uçuşlarını bu bölgede gerçekleştirdiklerini ve bölgeye ilginin gün geçtikçe arttığını söyledi.

Yıl boyunca bölgede yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirilebildiğini ifade eden Fidan, "Uçmakdere, tandem dediğimiz 2 kişilik uçuşlar bakımından Türkiye'nin en şanslı bölgelerinden. Biz kulüp olarak yılın 12 ayı rüzgar ve hava şartları müsait olduğu sürece uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Sanlı, yamaç paraşütünün sadece yazın yapılan bir spor olarak bilinmesinin yanlış olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Bilinenin aksine yamaç paraşütü bir yaz sporu değil. Biz bunu 12 ay yapıyoruz. Hatta kış aylarında çok daha güzel uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Burası yamaç paraşütü sporu için oldukça güzel bir bölge ve İstanbul'a çok yakın bir yerdeyiz. Sürekli misafirlerimiz geliyor, bizimle uçuyor. Yaz boyunca uçtuk, şimdi sonbahar mevsiminde de uçuşlarımız devam ediyor. Kısmetse kışın da devam edeceğiz."
Kurban Bayramı tatilini yamaç paraşütü yaparak değerlendirmek isteyen ziyaretçilerle uçuşlar gerçekleştirdiklerini aktaran Sanlı, "Bayramda havalar her ne kadar bozuk görünse de uçuşlar için uygun. Bugün oldukça fazla uçuş yaptık. Bayram boyunca tandem uçuş dediğimiz hocayla uçuş organizasyonlarımız devam ediyor" diye konuştu.

- "Dünyada ilk olan bir akrobasi hareketi gerçekleştirdik"
Kulüp olarak, yamaç paraşütüyle uçmak isteyen ziyaretçilerin deneyimli pilotların kontrolünde tandem uçuşu yapmalarına imkan sağladıklarını anlatan Sanlı, ayrıca bu sporu öğrenmek isteyenlere de eğitim verdiklerini bildirdi.
Sanlı, eğitimlerle ve uçuşlarla deneyim kazanan plotların farklı uçuş tarzları ve akrobasi hareketi denemeleri de gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Bugün dünyada bir ilki gerçekleştirdik. İki kişilik tandem uçuşta, diğer pilot atlayarak 'd-back' dediğimiz havada atlayış yöntemiyle uçuş gerçekleştirdi. Bu tarz bir paraşütle yapılan atlayış, dünyada bir ilk" ifadelerini kullandı.
"D-back" atlayışını gerçekleştiren Yamaç paraşütü pilotu Cem Aslan da yurt dışında özel ekipmanlarla yapılan akrobasi hareketini, kendi imkanlarıyla başardıklarını belirterek, "Bu tekniği geliştirip, acil durumda yedek paraşüt olarak kullanmayı düşünüyoruz. O nedenle bir deneme yaptık" dedi.

Kaynak: AA