İzmir'de 'Çikolatalı' Trafik Denetimi

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler Kurban Bayramı tatili süresince trafik denetimlerini sürdürürken, vatandaşlara çikolata ikramında bulunuyor.

İzmir il sınırları içinde jandarma sorumluluğunda olan bölgelerde 46 trafik timi, denetimlerini sürdürürken sürücüleri trafik kuralları konusunda bilinçlendiriyor. Sürücülere çikolata ikram eden trafik ekipleri, eksik konular hakkında sürücülere gerekli uyarıları yapıyor.
Trafik timlerinin dışında 18 jandarma asayiş timi de en fazla kaza yapılan yerlerde sürücülerin emniyet kemerlerini takmaları konusunda, yorgun ve uykusuz yolcululuk etmemeleri hakkında uyarılarda bulunuyor.
Menemen ilçe sınırları içindeki denetimlerde durdurulan sürücülerden Gürkan Kepenekli, Manisa'dan İzmir'in Dikili ilçesine seyahat ettiklerini, trafik yoğunluğunun normal olduğunu belirterek, jandarmanın ikramının yolculara motivasyon sağladığını kaydetti.

Manisa Salihli'den İzmir'in Foça ilçesine giden Fedai Akkoyun ise bayram tatili fırsat bilip, tatil yapmayı düşündüklerini söyledi.

Trafik akışının gayet iyi olduğunu kaydeden Akkoyun, "Jandarmanın uygulaması güzel bir şey, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bayramda olması gerektiği bir şekilde kontrol var diye düşündük, memnun olduk" diye konuştu.

Kaynak: AA