Kaçan Boğalar Zor Anlar Yaşattı

Şanlıurfa'da sahiplerinin elinden kurtularak kaçan kurbanlık boğalar, belediye ekiplerine ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kaçan Boğalar Zor Anlar Yaşattı

Kurban Bayramı'nın ilk gününde kesim yerlerine götürülmek istenen boğalar sahiplerinin elinden kaçtı. Bildik görüntülere neden olan boğalar, belediye ekipleri ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Mikail Aslan'ın elinden kaçan bir boğa ise Türk Telekom binasının bahçesine girdi. 15 dakika boyunca boğayı kovaladığını ifade eden Aslan, belediye ekiplerinden yardım istediğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi görevlilerinin havalı tabanca ile 3 sakinleştirici iğne vurduğu boğa, yakalanarak sahibine teslim edildi. Bazı vatandaşlar ise azgın boğaları kaçmadan belediye ekiplerinden yardım istedi. Ekiplerin uyuşturucu iğne ile sakinleştirdiği hayvanlar kesim alanına götürüldü.

Bazı vatandaşların belediyenin belirlediği alanların dışında kurban kesmesi nedeniyle yollar kan gölüne döndü. Bazı vatandaşların da hayvanlarını çocuklarının gözleri önünde kesmeleri dikkat çekti.
Kaynak: İHA