Erken Büyüyen Filistinli Çocuklardan Bayram Mesajı

İsrail füzesiyle kimi bacağını, kolunu, annesini veya babasını kaybeden Filistinli çocuklar, tedavi için getirildikleri İzmir'deki hasta yataklarında yakınlarının, Türkiye'de kendilerine kucak açanların Kurban Bayramı'nı kutladı.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan Filistinli çocuklar, bayramı bu yıl evlerinde aileleriyle değil, refakatçileri, yan odalarında yatan diğer yaralılar ve hastane personeliyle karşıladı.
Hastane personeli yaralı çocukları ve ailelerini odalarında ziyaret şeker ve çikolata ikram etti, ardından Arapça iyi bayramlar diledi.
Evine isabet eden füze nedeniyle sol bacağı kopan ve sol kolundan yaralanan 14 yaşındaki Muhammed Emin Siyam'ın refakatçisi Ayman Silmi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, annesi ve babası dışında neredeyse bütün akrabalarını kaybettiğini, aynı aileden 12 kişinin öldüğünü söyledi.

Geçmiş bayramlarda arkadaşlarıyla buluştuğunu, top oynadığını, akrabalarını ziyaret ettiğini söyleyen Muhammed ise ailesiz, akrabasız bir Kurban Bayramı geçirmenin çok acı olduğunu söyledi.

Kudüs'te başlayan ve iki ay süren tedavisinin ardından bacağına protez takılması için Türkiye'ye getirildiğini kaydeden Muhammed, "Eskiden bayramları ailemizle kutlardık, sonra amcalarımı ve halalarımı kaybettim. Bundan sonraki bayramlar nasıl geçer bilmiyorum, ben artık sadece yürüyebilmeyi hayal ediyorum" dedi.

- Amani'nin annesiz bayramı
Bacağından yaralanan, ancak annesinin savaşta ölümüne tanık olduğu için kimseyle konuşmayan kızı Amani Abu Taha'ya refakat eden Muhammed Abu Taha, "Olay 2 ay önce yaşandı. Amani annesinin ve akrabalarının ölümünü gördü, sonrasında konuşmadı. Türkiye'deki tedavi sayesinde artık biraz da olsa konuşmaya başladı" dedi.

Kurban Bayramı'nda önce kızıyla, bayram namazı için gittiği camide bulunanlarla sonra da hastane personeliyle bayramlaştığını söyleyen Abu Taha, şöyle konuştu:
"Türkiye bize kucak açtı. Bunun için minnettarız. Yine de acı hissediyorum çünkü önceki bayramlarda eşim yanımdaydı, bu bayram yok."
- Anas'tan "İyi Bayramlar"
Amani ve Muhammed'in tedavi gördüğü hastanede kalan bir başka Filistinli yaralı çocuk 8 yaşındaki Anas ise yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Yanımızdaki binaya bomba attılar. Ben de bacağımdan yaralandım. Şimdi ameliyat oldum ve daha iyiyim. Bugün burada Kurban Bayramı'nı kutladılar. Doktorlar ve hemşireler geldi. Bayramlarda Gazze'de akrabalarımızı ziyaret ediyorduk, arkadaşlarımla top oynuyordum."
Annesi ve babasını kaybetmediği için şanslı olduğunu, şu anda ise koltuk değnekleriyle yürüyebildiğini söyleyen Anas, ülkesine dönmek ve top oynamak için sabırsızlandığını söyledi.

Doktorlar, hemşirelerin sıcakkanlı olduğunu da dile getiren Anas, Türkiye'deki çocukların, anne-babaların, tedavisi için yardımcı olan herkesin Kurban Bayramı'nı Türkçe "İyi Bayramlar" diyerek kutladı.


Kaynak: AA