Soma'daki Maden Faciası

Afetlerde Psikososyal Hizmetler BirliğŸince (APHB) Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin aileleri ile sağŸ kurtulan madenciler ve ailelerine yönelik sürdürülen psikososyal destek projesi çerçevesinde, bin 447 bireysel görüşŸme gerçekleşŸtirildiğŸi bildirildi.

APHB'nin açıklamasında, Soma'daki maden faciasından etkilenenlerin travma sonrası yaşŸamsal denge kurmalarına yardımcı olmak amacıyla kazanın ilk günlerinden itibaren bölgede hizmet veren APHB'nin, Soma DayanışŸma AğŸı (SOMADA) adlı psikososyal destek projesine ilginin, hızla arttığŸı ifade edildi.
şžimdiye dek bin 447 bireysel görüşŸme, 228 madenci evi ve 54 köy ziyareti, 35 grup çalışŸmasının gerçekleşŸtirildiğŸi proje çerçevesinde, yaklaşŸık 11 bin kişŸinin psikososyal destek ihtiyaçlarının karşŸılanıp, travmayla başŸa çıkma becerilerini artırmalarına yardımcı olunmasının planlandığŸı kaydedildi.
APHB Temsilcisi ve Türkiye Psikologlar DerneğŸi Genel Merkez BaşŸkanı Prof. Gökhan Malkoç, Soma'da yaşŸamını yitiren 301 madencinin aileleri ve faciadan sağŸ kurtulan 487 madenci ve aileleri başŸta olmak üzere, bölgede yaşŸayan binlerce insanın güçlü psikososyal desteğŸe ihtiyacının sürdüğŸünü belirterek, "Travma sonrası yeniden yaşŸama tutunan insanlarımıza, aile içi şŸiddet ve olumlu ebeveynlik gibi eğŸitimlerle de güçlü başŸlangıç yapma fırsatı tanımışŸ oluyoruz" ifadesini kullandı.
 
Kaynak: AA