İsparta-konya Arasında Duble Yol Çalışmaları Başladı

Isparta’da duble yol çalışmalarına başlandı.

İsparta-konya Arasında Duble Yol Çalışmaları Başladı

Maliyeti 24 milyon TL'yi bulabileceği ifade edilen duble yolun bu yıl 12 kilometresi bitirilmesinin amaçlandığı, çalışmaların Şarkikaraağaç ilçesinden başlayarak devam edeceği ve 2016 yılında tamamlanacağı ifade edildi. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, en büyük hayallerinden birisinin Isparta-Konya yolunun duble yol olması olduğunu ifade etti.

Bilgiç,"Şarkikaraağaç-Isparta duble yol çalışmalarının başlaması için Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a bu yol çalışmalarının devam etmesi bölgenin gelişmesi açısından önemli olduğu belirtmem ve ricam üzerine duble yol çalışmaları Bakan Elvan’ın talimatı ile ivedi bir şekilde başlanmıştır" dedi.

Şarkikaraağaç ve Isparta arası duble yol çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti İlçe Başkanı Selçuk Gökmen ise 23 kilometrelik Şarkikaraağaç’tan-Mahmatlar yolunun 2016 yılı sonu itibariyle bitirilerek hizmete sunulacağını belirtti.

Gökmen, "Isparta ile Konya’yı bağlayan önemli yollardan biri olan Şarkikaraağaç-Isparta duble yol çalışmaları kapsamında yol genişletme ve sanat yapıları çalışması da ayrıca yapılmaktadır. İki gidiş ve iki geliş olmak üzere toplam 4 şeritli olacak duble yolun toplam 23 kilometrelik bölümünün tamamını gelecek ödenek durumuna göre 2016 yılının başlarında bitirilerek hizmete sunulacak" diye konuştu.

Yolun hizmete girmesiyle Isparta ile Konya arasında önemli bir geçiş sağlanacağını da sözlerine ekleyen Gökmen, "Zaman ve yakıt tasarrufu sağlanmış olacaktır. Bununla birlikte Şarkikaraağaç ilçemizin kalkınma ve gelişimine pozitif yönde önemli katkılar sunacaktır. Duble yol ile ilçemiz ulaşım standardı daha yüksek bir seviyeye çıkarılarak, vatandaşlarımıza daha rahat bir ulaşım imkanı sağlanmış olacaktır" dedi.

Kaynak: İHA