Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi Sulakyurt'ta

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından oluşturulan 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Savaş Müzesi, Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde ziyarete açıldı.

Çarşı meydanında ziyarete açılan gezici müzede Türkiye'den ve Çanakkale'den toplanan, Çanakkale Savaşı'nda kullanılan eşyalar ve belgeler yer alıyor.
Müzeyi gezen Kaymakam Harun Kazez, Çanakkale Savaşı'nın anlatıldığı birçok eser ve görsellerin yer aldığı otobüsün ilçede bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Müze Sorumlusu Engin Korkmaz da müzede oluşturulan bölümlerle ilgili Kazez ve beraberindeki heyeti bilgilendirdi.
Müzenin 69 il ve 789 ilçede yaklaşık 21 milyon kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade eden Korkmaz, bu sayede Çanakkale ruhunu tüm Anadolu'ya taşımaya çalıştıklarını belirterek, "Çanakkale'ye gidemeyip oradaki değerleri göremeyen vatandaşlarımıza böyle güzel bir hizmet sayesinde ulaşmaya çalışıyoruz. Ücretsiz gezilebilen müze, Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla sosyal sorumluluk projemizin bir parçasıdır. Bu tür etkinliklerimizle, tarihimizi ve kültürümüzü yeni nesillerimize aktarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Gezici müzeyi Belediye Başkanı İsmail Bildik, Jandarma Komutanı Üsteğmen Şafak Şahin, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler da gezdi.
Otobüste savaş zamanından kalma Türk bayrağı, top mermileri, askerlere ait elbiseler, kılıçlar, ilaç malzemeleri ve düşman birliklerine ait malzemeler sergileniyor.
Kaynak: AA