7 Bini Aşkın Nüfuslu İlçede Gazete Satılmıyor

Giresun'un 7 bin 500 nüfuslu Çamoluk ilçesinde günlük gazete satılmıyor, ilçe sakinleri abone oldukları ve posta yoluyla kendilerine ulaştırılan gazeteleri okuyabiliyor.

İl merkezine 3,5 saat uzaklıktaki Çamoluk'ta ulaşım zorluğu nedeniyle günlük ulusal gazeteler satışa sunulamıyor. İlçe sakinleri, Türkiye'de ve dünyada yaşanan gelişmeleri az sayıda gazeteden öğreniyor.
İlçede çay ocağı işleten Zekeriya Özkan, AA muhabirine, Çamoluk'a yaklaşık 4 ay önce İstanbul'dan göç ettiğini söyledi.

Özkan, çay ocağına gelen müşterilerin mağdur olmaması amacıyla posta yoluyla gelecek bir gazeteye abone olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Geldiğimde gazete bayisi olmadığını öğrendim. Mecburen bir gazeteye abone oldum, bana her gün posta yoluyla gazete geliyor. Burada gazete satan yok, tek gazete geliyor. Gazete okumak isteyenler eski gazetelerden de haberleri okuyor, bazıları ise televizyondan gündemi takip ediyor. Günlük gazete gelse, dergiler gelse daha güzel olur. İlçe uzak olduğu için sürekli olarak gelemiyor. Türkiye'nin gündemini televizyondan izleyebildiğimiz kadarıyla takip ediyoruz."
- Vatandaşlar günlük gazete istiyor
İlçede halkından Erkan Varıcı ise şehre yalnızca posta yoluyla gazete geldiğine dikkati çekerek, "Posta yoluyla değil de bir bayi olursa daha güzel olur. Akşam iş çıkışı televizyondan izleyebiliyoruz, o da vaktimiz oldukça. Çay ocaklarında, kahvehanelerde Türkiye'de ne olup bittiğini bazen kulaktan öğreniyoruz" dedi.

İlçeye gazete gelmediğini ancak gelse talep olacağını belirten Mehmet Köse de "Sadece bulmacasını çözmek için İstanbul'da günlük üç gazete alıyordum. Burada böyle bir şey yok. İş ilanlarını takip ederdim, burada o şansım da yok. Televizyonda da bunlar yok. Burada sadece haberleri dinliyoruz. Gazete bayisi olsa iyi olur" ifadelerini kullandı.
- Belediye başkanı sosyal medyaya dikkati çekti
Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme ise gazete satışı için istenilen ölçüde talep olmadığını gördüklerini söyledi.

Bunun sebebinin yörenin kültürel açıdan bu noktaya yaklaşım meselesi olduğunu dile getiren Akarçeşme, şunları kaydetti:
"Artık gazeteden ziyade sosyal medya etkin olarak kullanılıyor. Herkesin elinde akıllı telefon var, haberleri takip ediyorlar. Gazete bir tutku meselesidir. Ona alışan mutlaka arar, bu noktada ilçede arayış söz konusu değil. Talep olsa biz buna hazırız, her türlü kolaylığı sağlayarak günlük gazete de rahatlıkla getirtebiliriz. Günlük gazete gerçekten önemli. Gerekli talepler ortaya konulduğunda günlük gazeteyi rahatlıkla karşılayacağımızı ifade etmek isterim."
Kaynak: AA