Katar'da Kurban Bayramı Hazırlıkları

Katar'da, Kurban Bayramı hazırlıkları otantikten moderne çok geniş bir yelpazede renkli görüntülere sahne oluyor.

Tatillerini Hicri takvime göre belirleyen Katar'da, on günlük bayram tatili dün mesainin bitmesiyle başladı.

Alışveriş merkezleri (AVM) dün akşam Katar sakinlerinin akınına uğradı. Gece geç saatlere kadar açık kalan dükkanlarda uygulanan özel indirimlerle Katarlılar, bayram alışverişine gece boyunca devam etti.
Bugün de sabah namazının ardından hayvan pazarlarında yoğunluk oluştu.
Oğlak, koyun, keçi, koç ve develerin satıldığı hayvan pazarında müşterileri çekmeye çalışan satıcıların nidaları, pazarlık için konuşulan İngilizce, Arapça, Urduca konuşma sesleri, kalabalık içinde güçlükle ilerleyen arabaların korna gürültüsüne karışıyor.
Hayvan pazarlarında özellikle develerin oluşturduğu otantik atmosfer ilgi uyandırıyor.
Küçükbaş hayvanların fiyatları 200 dolardan başlıyor. Develerin fiyatları ise 700 dolardan başlayıp yukarılara doğru tırmanıyor. Burada da satış sırasında kıyasıya pazarlıklar yapılıyor. Sudanlı Ebu Halid, satmaya çalıştığı develerin özelliklerini müşterilerine şakalaşarak anlatmaya çalışıyor.
Bunun yanı sıra ülkenin çeşitli yerlerindeki meydan ve merkezlerinde ise bayram eğlencelerinin düzenleneceği sahneler kuruldu. Katar Turizm İdaresi, 10 gün boyunca sirk, havai fişek, buz pateni gösterisi gibi çok sayıda sokak ve kapalı mekan bayram kutlaması etkinliği yapılacağını açıkladı.

Kaynak: AA