Sivas'ta Kaçak Avcıların Lüks Aracına El Konuldu

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde gece far ve projektör tutarak tavşan avı yaptığı iddia edilen 2 kişinin içerisinde bulunduğu lüks araca el konuldu.

Koyulhisar'da gece far ve projektör tutarak tavşan avı yaptığı ileri sürülen 2 kişi, İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Bu kişilerin avda kullandığı lüks cip ile av tüfeği, şarjlı lamba ve iki projektöre el konuldu.
Jandarma ekipleri, aracı ve ele geçirilen av malzemelerini Orman ve Su İşleri Sivas Şube Müdürlüğüne teslim etti. Şüphelilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Selami Şahinbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de avcılık faaliyetlerinin Kara Avcılık Kanunu kapsamında gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu kanun kapsamında avın ava açık günlerde, ava açık alanlarda ne şekilde yapılacağı net olarak belirtilmiştir, avcılık belgesine sahip insanların belirli usul ve esaslar dahilinde bu faaliyetleri yürütmeleri mümkündür" diye konuştu.

Sivas'ta kaçak avlanan kişilere yönelik denetimlerinin sürdüğünü belirten Şahinbay, şunları kaydetti:
"Gerek jandarma ekipleri olsun gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürlüğümüz av koruma görevlileri olsun, av koruma faaliyetleri yaparak usulsüz avcılıkla mücadele ediyor. Koyulhisar İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin yaptığı denetimde tavşan avı, far avı yapıldığı tespit edilmiştir. Bu usulsüz avcılıkta kullanılan aracın mülkiyeti, Müdürlüğümüzce kamuya geçirilecek."
Şahinbay, kaçak avlanan kişilerin jandarmaya ve Müdürlüklerine ihbar edilmesini istedi.
Kaynak: AA