Validebağ'da CHP'den namaz şovu

Üsküdar Validebağ'da Koru'nun dışındaki alan cami yapılmasına karşı çıkan CHP'liler sokakta namaz kılarak şov yaptı. "Camiye ihtiyaç yok" mesajı vermeye çalışan CHP'liler ardından kameralara poz verdi.

Validebağ'da CHP'den namaz şovu
Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nun Çamlıca girişindeki ruhsatlı arsaya yapılması planlanan camiye karşı yapılan eylemlere CHP'nin desteği sürüyor.

Üsküdar Belediyesi CHP Meclis üyeleri yeşili bahane ederek cami yapılmasını istemeyenlere arabaları ile yol kapatarak destek verdi. Polisin geçişine izin vermeyen arabalar alandan teker teker çekildi. Arabalarıyla set yapan Üsküdar Belediyesi CHP Meclis üyelerinin de arabalarına önce ceza yazıldı sonra alandan çekildi. Polisin saatler süren ikazlarına rağmen arabadan inmeyen bazı meclis üyeleri arabaları ile birlikte çekilerek alandan uzaklaştırıldı.

NAMAZI ALET ETTİ


Üsküdar Belediyesi CHP Meclis Üyesi Sema Şen'in eşi ise polis araçlarının yolunu kapatan arabaların arasına gazete sererek namaz kıldı. Öğle namazını sokakta kılan kişi, her yerde namaz kılınabilecegini söyleyerek camiye gerek yok mesajı vermeye çalıştı. Namazın ardından kısa süre dua eden eylemci sonrasında kameralara poz verdi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Validebağ'da yapılması planlanan caminin arsasında bir tane ağaç olmadığını ve yakın bir zamana kadar buranın site sakinleri tarafından otopark olarak kullanıldığın söyledi. Türkmen, 'Caminin Validebağ Korusu ile alakası yoktur, korunun tamamen dışındadır. Burada bir tane ağaç yok. Caminin alanı beton, asfalt kaplama, ağaçla, yeşille otla alakası yoktur' dedi.