Yarhisar Müze Gemisi'nin 8'inci Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemi müzesi olan Yarhisar Müze Gemisi'nin 8'inci kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kavaklı sahilindeki müze gemide gerçekleştirilen törende konuşan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, müzeyi 8 yıllık süre içerisinde yerli, yabancı birçok kişinin ziyaret ettiğini belirterek, kurulmasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ise Yarhisar Gemisi'nde görev yapmış biri olarak kutlama etkinliğinde yer almasının kendisi için çok farklı bir anlam ifade ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından davetliler pasta kesti. Program, müze geminin gezilmesiyle sona erdi.
- Yarhisar Müze Gemisi
ABD'de 1964 yılında inşa edildikten sonra aynı yılın sonunda Türk Donanması'na katılan Yarhisar'ın 40 yıl "Keşif-Karakol" gemisi olarak yaptığı görevi, 2004 yılında son buldu.
Kıbrıs Barış Harekatı'nın Ege safhasına da katılan ve Gölcük-Kavaklı sahilinde 2006'da karaya yerleştirilen gemi, Türkiye'nin karaya yerleştirilmiş ikinci su üstü savaş gemisi müzesi olarak hizmet vermeye başladı.

İçerisinde Osmanlı ve Türk donanmasına ait resim, fotoğraf ve objelerin bulunduğu müze gemiyi bugüne kadar toplam 173 bin 249 kişi ziyaret etti.
Kaynak: AA