Kate Middleton'ın doğum yöntemi: Hypnobirthing

Uzman Psikolog Sibel Deniz Toledo, Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın tercih ettiği doğum yöntemi olan Hypnobirthing hakkında bilgiler verdi.

Kate Middleton'ın doğum yöntemi: Hypnobirthing
HypnoBirthing; anne adayının doğumda otohipnoz tekniğiyle kendini rahatlatarak korkularından arınmasını ve ağrısız bir doğum yapmasını amaçlayan bir doğum yöntemi.

Adını İngiltere Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın ilk oğlu Prens George'u dünyaya getirmesiyle duyduğumuz yöntemde anne, doğum sırasında bir doğum terapistinden yardım alıyor.

Hypnobirthing hakkında bilgi veren Uzman Psikolog Sibel Deniz Toledo, “Doğumun doğal ve sağlıklı bir eylem olduğunu unuttuk. Hypnobirthing ve doğuma hazırlık eğitimlerin hedefi bu negatif hipnozu tersine çevirmek ve doğumun binlerce yıldır kadınların yaptığı doğal ve sağlıklı bir eylem olduğunu hatırlatmaktır” diyor.

AMAÇ ANNEYİ RAHATLATMAK


Anne adaylarının başlangıçta doğum ile ilgili korku ve kaygı yaşadığını belirten Toleda, "Doğum hakkında, doğurmak hakkında genel bir olumsuz düşünce olağan. Haberlerde, yakın ve uzak çevreden gelen bilgilerde hep olumsuz doğum hikâyeleri dinliyoruz. Bunların etkisiyle büyüyor, kadın ve anne oluyoruz. Elbette hamile kalındığında bu korkular en üst seviyeye çıkıyor." diyor.

Toleda, yöntemin işleyişini ise şöyle anlatıyor:

"Doğum terapisti hamilelik sürecinde anne adayı ile çalışır. Kalan korku ve kaygıları var ise geçirmeye çalışır. Daha önce yaşanmış düşükler, kürtajlar veya kayıplar var ise onlarla ilgili duyguları temizler. Doğumun yanı sıra doğum sonrasında da annenin kaygılarından kurtulmasına yardımcı olur. Amaç hipnotik metinler aracılığı ile annenin gevşemesini sağlamak ve olumlamalarla bir anlamda pozitif yükleme yapmaktır."