'Ezan sesi duymak istemiyoruz'

Günlerdir Üsküdar Validebağ’ındaki cami inşaatını engellemeye çalışan provokatörlerin gerçek amacı deşifre oldu.

'Ezan sesi duymak istemiyoruz'
Üsküdar Altunizade'de bulunan Validebağ Korusu'nun dışında yer alan ve yıllardır bir grup site sakini tarafından işgal edilerek otopark olarak kullanılan araziye cami yapımına karşı çıkanların asıl amacının çevre değil ezan düşmanlığı olduğu ortaya çıktı.

Eylemciler arasında yer alan ve Yeniakit muhabirine eylemlerinin gerekçesini izah eden Nursen Beygo isimli kadın, “Ben sabaha karşı dalacağım an niye caminin, hocanın ezan sesiyle uyanayım, zaten duyuluyor. Yani bunlar sinir verici şeyler. Bıraksınlarda şu son anlarımızı biraz rahat yaşayalım” sözleriyle gerçek amaçlarının çevre değil ezan düşmanlığı olduğu itirafında bulundu.

“AMA MÜSLÜMANIZ ELHAMDÜLİLLAH”

Kameraya karşı röportaj verirken Ezan sesi için “Sinir verici şeyler. Niye ezan sesiyle uyanayım” diyen Nursen Beygo'nun sözleri karşısında şaşırarak “Ezan sesinin sizi rahatsız edebileceğini düşünüyorsunuz” şeklindeki sorumuz üzerine “Eder evladım, etmez olur mu? Ama Müslümanız Elhamdülillah, o başka. Her yerde camimiz var” cevabı verildi.

30 senedir cami yapılması planlanan arazinin hemen yanında bulunan sitede oturduğunu belirten Nursen Beygo, “Burada şuan bu yeşilliklerimiz katlediliyor, cami kuracağız diye. Burayı kazanırlarsa Validebağ'ın yeşilliklerine kadar inecekler, yani korkumuz bu. Onun için böyle karşı geliyoruz” iddiasında da bulunmayı ihmal etmedi.

Arkadaşının sözleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Mürvet Soğancı ise Nursen Beygo'nun skandal ezan sesi açıklamasının ardından “Ama asıl amaç ezan sesi değil burada. Arkadaşım biraz şey yaptı, ezan sesi değil” sözleriyle durumu kurtarmaya çalıştı. Arkadaşının müdahalesine karşın Nursen Beygo tekraren “Hayır, hayır, ezan sesi beni rahatsız eder. Ben uyku ilaçlarıyla uyuyorum. Kulağımın dibindeki rahatsız eder yoksa diğer camilerdeki katiyen, müslümanız Elhamdülillah” dedi.