Çdso 'Cumhuriyet Bayramı'Nı Dans Müzikleriyle Kutluyor

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), 2014-2015 Sanat Sezonu’nun 4. konserini “Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri” olarak gerçekleştirecek.


Cumhuriyetin son dönem ödüllü bestecilerinden Eray İnal’ın, Hasan Tura’nın eserleri Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek. Ayrıca ünlü Meksikalı besteci Arturo Marquez’in doyumsuz müziği izleyicilerle buluşacak. Venezuella’daki Simon Bolivar Gençlik Orkestrası’nın 200 kişilik genç kadrosuyla dünyaya tanıttığı eser Adanalı sanatseverlerin beğenesine sunulacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda gerçekleşecek olan konseri, oda müziği ve senfoni konserlerinde solist olarak da çalan, halen Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın baş çellisti olarak görev yapan ve Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın sanat koordinatörü ve yardımcı şefi Oğuzhan Kavruk yönetecek.

Konsere solist olarak, İspanyol piyanist, genç yetenek Jorge Naron Ivars katılacak.

Konser programında L.Van Beethoven “Piyano Konçertosu no.4”, Arturo Marquez “Danzon no.2” Hasan Tura “Türk Dansları”, Johannes Brahms ”Macar Dansı No:1-No:5”, Antonin Dvorak “Slav Dansı no.8”, Eray İnal ”Anadolu Rapsodisi” seslendirilecektir.

Adana Ticaret Odası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek konser 31 Ekim Cuma günü saat 20:00’de
Adana Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda izlenebilecek.
Kaynak: İHA