Birol Güven: Sorun para değil yerli fikir

Ünlü senarist ve yapımcı Birol Güven Türk sineması hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Birol Güven, Türk sinemasının yerel fikirlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Birol Güven: Sorun para değil yerli fikir
CNN Türk'te yayınlanan Hafta Sonu Keyfi adlı programa canlı yayın konuğu olan Ünlü senarist ve yapımcı Birol Güven Türk sineması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Güven, Türk sinemasının Star Wars gibi filmler çekecek durumda olduğunu söyleyip ekledi; biz neden onlarla ünvan maçına çıkalım ki? Bizim anlatacak başka hikayelerimiz var...

SİNEMA PARA İŞİ DEĞİLDİR

'Sinemanın parayla ilgili birşey olduğunu düşünmüyorum' diyen Birol Güven 'sinema bir senaryo, fikir işidir' dedi.

Büyük prodüksiyon filmlerini sevmediğini söyleyen Güven 'Ben daha çok senaryonun başrolde olduğu hatta fikrin başrolde olduğu filmlere bayılıyorum' şeklinde konuştu.

ASIL SORUN YEREL FİKİR

Türkiye'nin Star Wars gibi filmleri de yapabilecek durumda olduğunu söyleyen Birol Güven 'Ama yapmalımıyız? biz neden o katagoride onlarla bir ünvan maçına çıkalım ki. Bizim anlatacak çok başka hikayelerimiz var. Eğer o filmi yapmak için para gerekiyorsa bu ülkede para da bulunur bence. Para sorunu olduğunu düşünmüyorum. Ama asıl sorun bizim yerel fikirlere ihtiyacımız var. Filmimiz yerel olmalı, Türk olmalı ve dünyanın her yerinde izlenmeli. Onlar gibi film yaparak biz bir yere varamayız. Biz niye onlarla ünvan maçına çıkalım ki' şeklinde konuştu.