Her siyasi tohumu ulu çınar haline getireceğiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu Kayseri'de raylı sistem Talas Hattı ve yeni hal kompleksi açılış töreninde konuştu.

Her siyasi tohumu ulu çınar haline getireceğiz
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde kalbi muhabbetle bayrağı teslim eden Abdullah Gül'e Kayseri'den selam olsun. Sizde Abdullah Gül'ün selamını kabul edin.

Kayserililer kabul ederse bende Kayseriliyim. Kayserili olarak hizmet edeceğim. Siyasetin zirvesi Kayseri'ye selam olsun.

Kayseri'de AK Parti neden bu kadar güzel işlere imza atıyor biliyor musunuz? Çünkü Kayserilinin karakteri ile AK Partinin vizyonu uyuyor. Kayserili azla yetinmez. Kayseri'den çıkmış bir çok iş adamı dünyaya meydan okuyor. Kayserili hayır severdir. Kayserili iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Erciyes Üniversitesinde gördüklerim her şeyi ortaya koyuyor. İş adamlarımızın hayırsever vatandaşlarımızın gayretiyle yapıldı. Kayserili ekmeğini taştan çıkarır.

Kayserili nasıl öz güvenlidir AK Partide böyledir. Bizden önce yurt dışına çıkıldığında el pençe durun başbakanlar vardı. Bizimle birlikte öz güveni ortaya çıkardık.

Gezi olaylarıyla, 17 Aralık komplosuyla son olarak Kobani bahanesiyle şehirlerimizi talan etmek isteyenler öz güvenimizi hedef aldılar. Ancak biz bunlara papuç bırakmayız.

Attığımız her siyasi tohumu ulu çınar haline getirme iddiamız var. Bunun için vizyonumuz var. Enerji bakanımız sizlerin arasından çıkan çok önemli bir dava adamıdır. Kim ne derse desin bu yoldan ayrılmayacağız. Onlar ise darbe vurmaya çalışıyorlar.

Uluslar arası basın bütün güçleriyle bize yüklendiler. Türkiye gibi bir ülke ayağındaki prangalardan kurtulmasın istediler. Yardım severliğimizi engellemek istediler. Hayır işlemek ahlaki siyasi bir borçtur. Biz bu yoldan vazgeçmeyeceğiz. Allah bu milleti kimseye muhtaç etmesin. Bizden yardım isteyenlere yardım etme gücü Allah bize versin. Zalimlere karşı her zaman mazlumların yanındayız. Yaklaşan aşure gününde tüm dünya bilsin ki mazlumların yanında olacağız.

Hicri yılbaşında acı bir haber aldık. 8 kardeşimiz vefat etmiş. Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır versin.

Kayseri'ye hızlı tren müjdesi

Kayseri'yi bir lojistik şehri yapmaya kararlıyız

Bu ülkenin yükselişini kimse engelleyemeyecek. Raylı sistemi bugün sisteme sokuyoruz. Kayserililere hayırlı olsun. Hal kompleksinde Kayseriler hayırla kazançlarını sağlayacaklar. Hayırlı olsun Kayseri ekonomisine.

Kayseri'nin hasretle hızlı treni beklediğini biliyoruz. Ve kazmayı vuracağız. Bunu takip edeceğim. Hızlı tren hattının proje aşamaları bitecek ve Antalya, Konya, Bilecik şehirlerinin üzerinden bağlantılar sağlanacak. Önümüzdeki dönemde devreye sokacağız. Kayseri bir ticaret şehri.

Yeşil hisar banliyo hattının yapımını başlatıyoruz. En uzun banliyo hatlarından biri olacak. Hizmetimize kimse engel olamayacak.

Kayseri'ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Yine Kayseri'den destek bekliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah'a emanet olun.