Selçuk'ta Uluslararası Sarayönü Sempozyumu Başladı

Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen "Uluslararası Sarayönü Sempozyumu" başladı.

Selçuk'ta Uluslararası Sarayönü Sempozyumu Başladı
Sarayönü'nün tarih, kültür, turizm ve tarım açısından Konya için öneminin masaya yatırıldığı sempozyumda 3 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından katılan akademisyenler Sarayönü için hazırladıkları 80 bildiriyi sunacak.
Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi 30 Ağustos Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılışa, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Bahar, Sarayönü Kaymakamı Harun Yücel, Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, dekanlar, yurt içi ve yurt dışından katılan akademisyenler ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bahar, yaptığı konuşmada, Sarayönü araştırmalarının yaklaşık 2 yıldır devam ettiğini söyledi.

Sarayönü'nün sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerin bu araştırmayı ortaya koymalarında etkin olduğunu belirten Bahar, araştırmalar süresince ortaya çıkan tarih, kültür, sanat ve turizm açısından ortaya konan bilgileri sempozyumda duyurmak ve bu bilgileri yazılı ve görsel bir belge olarak yayınlamak istediklerine işaret etti.
Araştırmalara yurt içi ve yurt dışından 90 bilim insanının katıldığını dile getiren Bahar, "Bunun sonucunda da ortaya ciddi bir kaynak çıkarttık. Sempozyumların en önemli özelliklerinden biri de budur. Yapmış olduğunuz araştırmalar sonucunda ortaya koyduğunuz dökümanlarla geçmiş tarihi günümüze bırakırsınız. 80 akademisyen bu sempozyumda Sarayönü için hazırlamış oldukları bildirileri sunacaklar" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Ruhi Gül'ün hazırlamış olduğu Sarayönü belgeselinin sunumu gerçekleştirildi.

Ardından Bahar, Sarayönü araştırmalarına destek veren Sarayönü Kaymakamı Harun Yücel ve Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak'a teşekkür plaketi takdim etti.
26 Ekim 2014 tarihine kadar sürecek olan sempozyumda Sarayönü'nün sahip olduğu tarihi ve kültürel miraslar, turizm açısından önemi, ilçenin tarım açısından Konya'ya sağladığı katkı ve ilçenin gelişimindeki diğer etkenler ele alınacak. Sempozyumun son gününde ise katılımcılar için Sarayönü gezisi düzenleneceK.
Kaynak: AA