Kültür Gezilerinden Gençlerde İstifade Ediyor

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in çok önemsediği sosyal belediyecilik projelerinden biri olan Anadolu kentlerine yönelik kültür gezileri hız kesmeden aralıksız sürüyor.

Kültür Gezilerinden Gençlerde İstifade Ediyor
İlçe halkı yanında Kartepe'nin gençleri de tarihi, kültürel, sosyal ve manevi anlamda gelişimlerine ışık tutacak kültür gezileri ile Çanakkale, İstanbul, Edirne ve Bursa illerini gezme imkanı buldu.
Gençlik programları kapsamında gençlerin, tarihi sadece kitaplarda değil, bizzat yaşanılan topraklarda öğrenmelerini sağlamak için Kartepe Belediyesi’nin kültür gezilerinden bu dönem gençler de istifade ediyor. Belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü nezaretinde gerçekleştirilen kültür gezileri ile Kartepe İmam Hatip Lisesi öğrencileri Bursa’ya, Kamer Öncel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri de İstanbul’a giderek tarihe tanıklık eden eserleri ziyaret ettiler. Öğrencilerin rehberler nezaretinde gerçekleştirdiği kültür gezilerinde geçmişin izlerine yönelik ilgi ve hayranlıkları görülmeye değerdi. Öğrenciler yerinde görerek, yaşayarak, inceledikleri geçmişe ait mekanlar ve yapılarla, tarihi, kültürel, sosyal ve manevi anlamda gelişimlerine katkı sağladılar.

Kültür gezisinden faydalanan gençler, Kartepe’de yaşamanın güzelliğini hissettiklerini ifade ederek, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e kendilerine sunduğu bu hizmet için teşekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA